Materiāla palīdzēšana pieaugušiem bērniem – labums vai kaitējums?

Pie kā noved mūžīga finansēšana.

Tas noved pie tā, ka bērni sāk kāpt uz galvas, pierod pie pabalstiem. Rezultātā viņiem neveidojas patstāvīgums un atbildības sajūta par savu dzīvi. Viņi kļūst par infantiliem egoistiem. Ar mūžīgiem pabalstiem vecāki kaitē saviem bērniem. Jo vecāku aicinājums sagatavot bērnus patstāvīgai dzīvei, padarīt viņus par stiprus un neatkarīgus. Un tā vietā kas…?

Zinu tādu stāstu. Viena sieviete aizbrauca no mazas provinciālas pilsētas strādāt uz ārzemēm. Strādāja vienā no Eiropas valstīm par mājkalpotāju. No nopelnītās naudas atstāja sev tikai mazāko daļu, bet lielāko sūtīja savam dēlam ar ģimeni, kuri palika dzīvot provincē. Dēls dzīvoja no sapelnītā pagaidu darbos, stāstīja ka nevar atrast patstāvīgu darbu. 

Pēc kāda laika sieviete iepazinās ar atraitni, kurš piedāvāja viņai precības. Cilvēks bija labs, tāpēc arī piekrita. Bet sakarā ar to ka viņu uzturēja vīrs, viņa vairs nevarēja sūtīt naudu savam dēlam ar ģimeni. Dēls ar līgavu ar telefona palīdzību sarīkoja skandālu, nosauca māti  par egoisti un vispār nedomā par viņiem. Aizliedza viņai zvanīt, runāties ar mazmeitu…

Ģimene nerunāja aptuveni pusgadu. Pēc tam dēls pazvanīja, tā it ka nekas nebūtu noticis, pateica ka ir iekārtojies darbā, un tagad viņiem ir viss labi. Viņai pat ļāva parunāt ar mazmeitu un pat aicināja ciemos.
Kādos gadījumos drīkst palīdzēt .

Piemēram var iedot naudu mācībām, tā ir laba rīcība. Ieguldījums izglītībā tā ir rūpēšanās par jūsu bērna nākotni, viņa līmeņa paaugstināšana. Ja jums ir iespēja, apmaksājiet mācības, vismaz daļēji. Var apmaksāt arī kursus, kuri var būt vajadzīgi.

Cienīga materiāla palīdzība – tā ir nauda uz dzīvojamo telpu : dzīvokļi, istabu. Jebkura palīdzība nopērkot savu pašu īpašumu ir nenovērtējama.

Var iedot naudu uz sava personīga biznesa atvēršanu( vismaz daļēji). Lai atvases nostājas kājās un paši sāk pelnīt sev uz iztiku, tad arī pēc tam viņš pats tev var palīdzēt.  

Ir labi palīdzēt materiāli mazbērniem – piemēram atvērt kontu uz viņa vārdu. Labāk nedodiet viņiem naudu, kas ir paredzēta mazbērniem, jo tiem būs kārdinājums to iztērēt pēc saviem uzskatiem. Labāk nopērciet mazbērniem labu dāvanu vai nopērciet priekš viņiem atpūtas braucienu u.t.t.
Bet uz paša izklaidēm un vēlmēm, lai jūsu bērni nopelna paši saviem spēkiem. Viņi ir pieauguši cilvēki , un iesaistīt vecākus tādos tēriņos nav obligāti.

 

Avots: myjane.ru 

 

Leave a Comment