Matu mazgāšana ar olu: Šī sieviete gadu nemazgāja matus ar šampūnu – rezultāts ir pārsteidzošs!

Matu mazgāšana ar olu – rezultāts

Viņa stāsta, ka tagad mati  ir veselīgāki nekā jebkad agrāk. Tie ātrāk aug, kā arī ir mirdzoši un kupli.

Kailija strādā mārketinga jomā, un viņa izlēma pārstāt lietot šampūnus un kondicionierus pagājušā gada martā, kad uzzināja par kustību, kuras ietvaros cilvēki atsakās no dažādiem produktiem, lai ietaupītu naudu un nekaitētu dabai. Viņa izlasīja vairākus rakstus par to un izlēma pamēģināt. “Es pie sevis nodomāju  – interesanti, vai tā tiešām ir, es varētu pamēģināt un pavērot, vai tas strādā – kāpēc ne?”

Pirms šī eksperimenta ar Kailijas matiem viss bija kārtībā, tikai biežās taisnošanas rezultātā viņai bija sausi matu gali un nākamajā dienā pēc mazgāšanas vajadzēja lietot arī sauso šampūnu.

Matu mazgāšana ar olu

Pameklējot informāciju par to, kā atteikšanās no matu kopšanas līdzekļiem  var uzlabot matu veselību, viņa izlēma pamēģināt mazgāt matus ar cepamo sodu, bet kondicioniera vietā izvēlējās etiķi.

Sākumā mati kļuva taukaini un Kailijas līgavainis Greiems Tomass (28) nesaprata, kāpēc viņa to dara.

“Es nemelošu, sākumā rezultāts nebija labs, jo mati attīrījās no šampūnu un kondicionieru ķimikālijām un kļuva vairāk nekā taukaini, tie bija saķepuši un šķiedraini, un pat zirgaste nespēja neko glābt.”

Kailija izmēģināja arī kokosriekstu pienu un aloe vera želeju, bet mati tik un tā kļuva taukaini un neizžuva.

Lai uzlabotu matu izskatu, viņa pamēģināja tos iesmērēt ar kukurūzas miltiem un olu.

Beigu beigās viņa atrada labāko metodi – pēc mazgāšanas ieziest matus ar etiķi un pēc tam ar Rhassoul vulkānisko mālu pulveri, kas absorbē taukvielas.

“Es mēģināju vairākas sastāvdaļas, lai attīrītu matus, tajā skaitā auzas un rīsu miltus, bet tiklīdz sāku lietot Rhassoul mālus, septiņu nedēļu laikā viss nokārtojās.”

 

Matu mazgāšana ar olu: būtu sākusi ātrāk

Viņa stāsta, ka varēja paātrināt detoksikācijas procesu, ja ātrāk sāktu lietot mālu masku.

3115DD5600000578-3441982-Kayleigh_pictured_when_she_used_shampoo_and_conditioner_would_st-m-19_1455190491413

Tagad Kailija mazgā matus reizi četrās dienās. Viņa sajauc kopā mālus un 350ml etiķi, un šī maisījuma pietiek trīs mēnešiem. 

“Es nosusinu matus ar dvieli, izķemmēju tos un ļauju tiem izžūt pašiem. Tikai īpašos gadījumos es iztaisnoju matu galus, tāpēc tagad matu ieveidošana aizņem tikai piecas minūtes,” viņa stāsta.

Tagad mati  ir biezāki un tikpat mirdzoši kā agrāk, un nav vajadzīga silikona kārta, lai  tos ieveidotu, arī uzreiz pēc mazgāšanas. Turklāt viņai no rītiem ir vairāk laika, lai kārtīgi izgulētos, kas arī uzlabo pašsajūtu.

Lasi arī: Krievu skaistule apprecējās ar nigērieti. Kā izvērtās viņu dzīve un kā izskatās viņu bērni

“Man tas tiešām patīk un visa šī pieredze man ir iemācījusi mīlēt savus matus to dabiskajā izskatā. Es reti izmantoju karstumu, tāpēc mati ikdienā ir nedaudz izspūruši, bet es tos esmu ataudzējusi garākus, un mati ir kļuvuši pietiekoši smagi, lai paši iztaisnotos.”

Arī interesanti: Matus var izmazgāt arī bez šampūna. Uzzini, kā! SPIED ŠEIT

Avots: dailymail.co.uk

COMMENTS

Leave a Comment