Medus ārstnieciskās īpašības – medus Vese***ai un labsajūtai

Medus ārstnieciskās īpašības – Bišu medus ir viens no visnoderīgākajiem produktiem mūsu galdos. Kāda sorte tiek uzskatīta par vislabāko?

Medus ārstnieciskās īpašības

Pa dienu viena bite aplido ap 14 tūkstošiem ziedu. Pat tas jau padara medu par vērtīgu produktu – vismaz attiecībā uz darbu, ko bites katru dienu ieliek, lai to iegūtu. Un, ja mēs runājam par tā sastāvu, tad gandrīz jebkuru dabisko medu bez pārspīlējuma var saukt par universālām dabiskām zālēm. Lai gan ir dažas atšķirības.

Lasīt arī: Kā nesaslimt ziemā: padomi jūsu Vese***ai

Medus ārstnieciskās īpašības: Medus veidi

Akāciju – nostiprina ķermeni, palīdz miega traucējumu, kuņģa-zarnu trakta un nieru darbības traucējumu, žultspūšļa un žults ceļu problēmu gadījumos.

Kalnu – arī brīnišķīgs atjaunojošs. Palīdz atbrīvoties no ķermeņa sāls un toksīniem, uzlabo stāvokli stresa situācijās, hormonālo traucējumu, sirds un As**svadu slimību, nieru un aknu slimību, kuņģa gadījumos.

Griķu – satur dzelzi, kas padara to neaizvietojamu mazasinības gadījumā. Atjauno ķermeni pēc asiņošanas (arī pēc dzemdībām). Uzlabo gremošanas trakta, elpošanas sistēmas slimību gadījumā. Nostiprina sirds un As**svadus, un ar ārēju pielietojumu ārstē trofiskās čūlas, asiņainās brūces, furunkulozi un citas ādas Sli**bas.

Amoliņa – spēcīgs dabisks antiseptisks līdzeklis, tādēļ to lieto gūžas un iekaisuma procesos. Tas paātrina brūču dziedināšanu, vienlaicīgi dezinficējot audus un uzlabojot šūnu atjaunošanos.

Kastaņas – arī ir izteikts ar dezinficējošām īpašībām un ir piemērots, lai ārstētu brūces, mutes un kakla iekaisumus. Noderīgs sirds un As**svadu Sli**bas un gremošanas traucējumiem, veicina žults atbrīvošanu un palielina apetīti. Uzlabo stāvokli ar tromboflebītu un varikozām vēnām. Tas palīdz saaukstēšanās, elpošanas orgānu slimībām un nieru darbības traucējumiem.

Liepziedu – lielisks temperatūru samazinošs līdzeklis, efektīvs līdzeklis angīnas, bronhīta, traheīts, bronhiālās astmas ārstēšanai. Nostiprina sirds muskuli, samazina iekaisumus, kuņģa-zarnu trakta, nieru slimībām, žults ceļu un daudzu ginekoloģisko slimību ārstēšanai. To var izmantot, lai ārstētu asiņainas brūces un apdegumus, jo tam ir dezinfekcijas efekts. Saaukstēšanās gadījumā 2 ēd.k. liepziedu medus izšķīdiniet glāzē silta piena. Dzeriet pirms gulētiešanas.

Pļavas – ir garšīgas zāles tiem, kas cieš no gastrīta vai citām kuņģa-zarnu trakta problēmām. Turklāt šāds medus atvieglos galvassāpes, nomierinās, palīdzēs ātrāk aizmigt.

Medus ir jālieto pusotru stundu pirms ēšanas, lai tas varētu parādīt visas savas ārstnieciskās īpašības. Uzreiz nenorijiet to – turiet to 20 minūtēs mutē, līdz tā izšķīst kā konfekte. Ieteicamās dienas devas (ja nav kontrindikāciju, kas būtu jāsaskaņo ar ārstu): pieaugušajiem – līdz 100 g, bērniem – 30-40 g.

 

Medus ārstnieciskās īpašībass – Košļājiet uz veselību!

Medus ir ļoti noderīgs šūnās – tas ir 100% dabīgs produkts, kas konservēts dabīgos bišu vaska konteineros. Medus šūnu košļāšana tīra zobus un dezinficē mutes dobumu, kā arī ķermenis tiek nostiprināts un atjaunots.

Medus ārstnieciskās īpašības

Neuzķerties uz viltojuma

Daži negodīgi medus pārdevēji, lai palielinātu svaru, atšķaida ar ūdeni, cukura sīrupu vai pievienotu cukuru, cieti. Kā identificēt viltojumu?

• Uz papīra uzlieciet mazliet medus. Ja uz papīra parādījās mitrs nospiedums, tātad tas tika atšķaidīts ar ūdeni.

• Ielieciet ķīmisko zīmuļu serdeni medū. Ja tas kļūst zils, sastāvā ir ūdens vai sīrups.

• Novietojiet medū svaigas maizes drupatas. Ja maize 10-12 minūšu laikā nesacietē, medū tika pievienots cukura sīrups.

• Iemaisiet 1 tējkaroti medus ūdenī un piepiliniet dažus pilienus joda. Ja šķīdums kļūst zilgans, tad tas norāda, ka medus satur miltus vai cieti.

• Izšķīdiniet 1 tējk. medus siltā ūdenī un pagaidiet stundu. Ja nogulsnējas, medus ir nedabisks.

Lasīt arī: Vai ir vērts mēģināt pāraudzināt savu vīru?

Kā uzglabāt medu?

Medus ārstnieciskās īpašības

1. Neuzglabājiet medu metāla traukā. Tajā tas oksidē un zaudē dažas noderīgās īpašības, un sliktākajā gadījumā tas var izraisīt saindēšanos.

2. Ja jūs plānojat to pievienot tējai vai karstam pienam, pagaidiet, kamēr dzēriens atdziest vai ēdiet kā uzkodu: temperatūrā virs 40 ° medus zaudē savu vērtību un kļūst tikai par saldu piedevu tējai.

3. “Bišu zelts” nedrīkst sasalst vai tikt kausēts. Gan augsta, gan zemā temperatūra iznīcina tā lietderīgās īpašības. Vislabāk ir uzglabāt medu vidēji 14 ° līdz 18 ° temperatūrā.

Arī interesanti: Medus kūka ar skābā krējuma krēmu, kādu nekad līdz šim nebūsiet baudījuši! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

COMMENTS

Leave a Comment