„Muļķes” stāvoklis: un kā ar to cīnīties?

Muļķes stāvokļa rašanās iemesli.

Sākumā jānosaka iemesli, kuru rezultātā šāds stāvoklis ir attīstījies pilnīgi normālai meitenei.

  1. Par vienu no pamata iemesliem var minēt sabiedrībā valdošu uzskatu, kuru katru dienu uzspiež meitenei, un šis viedoklis patstāvīgi tiek atkārtots – << tu esi muļķe>>, tad neviļus iešaujas prātā doma, varbūt tā ir patiesība. Lielākajā daļā gadījumu tā notiek brīžos, ja meitene ir ar citu pasaules uztveri, vai neordināru izskatu. Un ja tas neiekļaujas visos sabiedrībā pieņemtajos rāmjos un standartos, tad viedoklis par šo cilvēku ir viens, viņa muļķe! Tas ir visvieglākais un primitīvākas izskaidrojums. Nevar visus sastādīt vienā līnijā, un mēģināt uzspiest visiem vienādu domāšanu un dzīves uztveri. Katrs cilvēks ir indivīds un arī pasaules uztvere ir katram sava.
  2. Kā nozīmīgam iemeslam jāpievērš uzmanība jūsu tuvākā cilvēka vīra vai drauga viedoklim. Ja viņš atkārtos iegaumētu frāzi, ka tu esi muļķe, tad, kāpēc neticēt mīļotajam cilvēkam? Šeit vajag aizdomāties, vai ir vērts turpināt attiecībās ar cilvēku, kurš nevar pamanīt iemeslus kāpēc viņa meitenei tāda uzvedība. Ir vērts atzīmēt, ka diezgan biežāk ir situācijas – vīrietis, kurš ir lielāks muļķis par savu partneri, tāda veidā mēģina uzlabot savu pašcieņu. Viņš pazemējot viņu, tādā veidā parāda visiem un galvenokārt sev, ka viņš gudrāks par savu otro pusīti.
  3. Nākošais iemesls ir dzimuma līdztiesības problēma sabiedrībā. Gadījuma, ja meitene izdara kaut ko pretēju uzskatiem kāda ir parastas meitenes uzvedība. Tādā gadījumā prātā iešaujas tikai viena doma, tā tad esmu muļķe! Šeit nevar būt cits izskaidrojums, ka savas adekvātuma apšaubīšana sabiedrības uzspiesto domu dēļ. Tas notiek bieži vien notiek no mazās pārliecības un no bailēm izcelties pūlī. Labāk būt par muļķi daudzu cilvēku priekšā, nevis par pareizu, tomēr vientuļnieku.

Kā risināt problēmu

Noskaidrojot iemeslus, vajag rast risinājumu kādā veidā var tikt vaļā no muļķības.

Pats galvenais un svarīgākais likums, kuru vajadzētu ņemt vērā visām meitenēm, ir nekad nesaukt sevi par muļķi skaļi. Nevienam nav jādzird no jums šausmīgo frāzi, kas uzreiz uzspiež zīmogu.

Pie tam, ir nepieciešams mēģināt mazāk reaģēt uz apkārtējo cilvēku viedokli, par visu, kas ir tieši un netieši saistīts ar jūsu rīcību. Tad nevajadzēs meklēt attaisnojumu savai rīcībai, un atzīst sevi par muļķi. Ir svarīgi atcerēties, ka apkārtējie cilvēki pat tuvākie, nedrīkst ietekmēt un tiesāt jūsu dzīvi. Katrs iet pa savu ceļu un kā šo ceļu iet ir katra personīgā darīšana. Tāpēc arī nevajag atskatīties uz citiem. Tad stiprs un par sevi pašpārliecināts cilvēks var iet pretī pūlim un netikt ietekmēts. Tāds cilvēks nevar būt muļķis!

Ir svarīgi atzīmēt, ka muļķības pazīmes ir ieliktas katrā meitenē – sievietē. Vājā dzimuma uzvedība un rīcība var būt neparedzama un neizskaidrojama, ka cita attaisnojuma, kā muļķība apkārtējiem nedrīkst ienākt prātā. Ne visiem pietiek intelekta un loģikas, lai izskaidrotu muļķību ko dara tuvs cilvēks.

Vienkārši to konstatēt un viss vēl neatrisina visu situāciju. Šeit var noderēt tikai viens padoms: vai vajadzīgi dzīvē šādi cilvēki. Ja jūsu rīcību nenovērtē, nesaprot, un nepieņem, var secināt, ka jums apkārt ir nepareizie cilvēki. Labāk nepārveidot sevi, bet labāk mainīt cilvēkus, kuri jūs nekad pareizi nenovērtēs. Un varbūt problēma pati pārstās eksistēt.

Leave a Comment