Nekad nedodiet saviem mīļajiem dzeltenus ziedus, tam ir pamatots iemesls…

Dzeltenu ziedu pušķis nevar nepiesaistīt uzmanību. Galu galā šī krāsa ir spilgta un ļoti piesātināta.

Šķiet, ka saņemt šādu pušķi dāvanā ir patiess prieks. Tomēr ne vienmēr tā ir. Galu galā mūsu kultūrā pastāv aizspriedumi pret dzelteniem ziediem.

Šodien mēģināsim saprast, vai jums vajadzētu dāvināt dzeltenus ziedus saviem mīļajiem.

Dzeltens ziedu pušķis

Vispirms mums jānoskaidro, no kurienes radusies negatīvā attieksme pret dzeltenajiem ziediem. Galu galā patiesībā dzeltenā krāsa ir laba un patīkama krāsa, kas asociējas ar sauli un prieku. Piemēram, Ķīnā dzeltenā krāsa ir imperatora krāsa. Un vispār Austrumos šī krāsa simbolizē greznību un diženumu. Dažviet Eiropā šī krāsa simbolizē laimi un bagātību.

Tomēr Austrumeiropā šīs ziedu krāsas reputācija ir mazliet iedragāta. Katrīnas II valdīšanas laikā kavalieri dāmām, ar kurām neplānoja nopietnas attiecības, dāvināja dzeltenus pušķus. Tā radās māņticība par šķiršanos.  Šī iemesla dēļ joprojām tiek uzskatīts, ka dāvināt dzeltenus ziedus nozīmē šķirties.

Lasi vēl: Ķiploku zupa: spāņu virtuves recepte

Arī virkne tautas ticējumu vēsta, ka šādus ziedus nedrīkst dāvināt kādam, kuru mīli. Tika uzskatīts, ka, ja puisis meitenei pasniedz šādus ziedus, tad viņš vairs neatgriezīsies (piemēram, ja jaunietis dodas karā, jūras braucienā vai tamlīdzīgi).

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment