Neticami garda kabaču zupa, ar šo recepti padalījās mana vecmāmiņa

Kad sīpols kļūst caurspīdīgs, pievienojiet atlikušos dārzeņus (sasmalcinātus) pannā. Ielejiet buljonu un vāriet, līdz kartupeļi ir gatavi.

Atsevišķā traukā uzkarsē krējumu līdz vārīšanās temperatūrai.

Kad dārzeņi gatavi, notecina buljonu un ar blenderi sasmalcina maisījumu. Pievienojiet karstu krējumu un vēlreiz samaisiet.

Atkal uzlieciet krēmīgo dārzeņu biezeni uz uguns. Pa daļām pievieno buljonu, zupai pievienojot vēlamo konsistenci.

Uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai un izslēdz. Ļaujiet tai nedaudz ievilkties un pasniedziet ar svaigiem garšaugiem, svaigu krējumu vai skābo krējumu un vienmēr ar grauzdiņiem. Labu apetīti!

Kabači ir populāri dārzeņi, kas ir gan veselīgi, gan daudzpusīgi izmantošanā. Tie ir viegli audzējami un bieži sastopami gan dārzeņu dārzos, gan veikalu plauktos.

Kabači ir bagāti ar uzturvielām un sniedz daudzas priekšrocības veselībai.

Uzturvērtība

Kabači ir ļoti barojoši un satur dažādas svarīgas uzturvielas, kas ir būtiskas veselībai. Šeit ir kabaču uzturvērtības sadalījums uz 100 gramiem:

Kalorijas: Aptuveni 16 kcal

Ūdens: 95%

Olbaltumvielas: 1.2 g

Tauki: 0.2 g

Ogļhidrāti: 3.3 g

Šķiedrvielas: 1 g

Cukuri: 2.2 g

Vitamīni un minerālvielas

Kabači ir bagāti ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām:

Vitamīns C: 17.9 mg (30% no dienas normas)

Vitamīns A: 200 IU

Foliņskābe: 24 μg

Vitamīns B6: 0.163 mg

Kālijs: 261 mg

Magnijs: 17 mg

Mangāns: 0.177 mg

Veselības Ieguvumi

1. Bagāts ar antioksidantiem

Kabači satur antioksidantus, piemēram, vitamīnu C un beta-karotīnu, kas palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem un aizsargā ķermeņa šūnas no bojājumiem. Antioksidanti var arī palīdzēt samazināt iekaisumu un uzlabot imūnsistēmu.

2. Veicina sirds veselību

Kabačos esošais kālijs palīdz regulēt asinsspiedienu, samazinot hipertensijas risku. Zems kaloriju un tauku saturs, kā arī augsts šķiedrvielu saturs palīdz samazināt holesterīna līmeni un uzlabot vispārējo sirds veselību.

3. Veicina gremošanu

Kabači satur šķiedrvielas, kas veicina veselīgu gremošanu un palīdz novērst aizcietējumus. Šķiedrvielas arī palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru un uzlabo barības vielu uzsūkšanos.

4. Palīdz svara zaudēšanā

Kabači ir maz kaloriju un daudz ūdens, kas padara tos par ideālu pārtikas produktu tiem, kas vēlas zaudēt svaru. Tie nodrošina sāta sajūtu, nepalielinot kaloriju patēriņu.

Lasi vēl: Visi kaimiņi prasa šo recepti! Aprikožu ievārījums, gatavoju vasarā un baudu visu gadu

5. Uzlabo redzi

Kabačos ir beta-karotīns, kas ir provitamīns A un nepieciešams veselīgai redzei. Vitamīns A palīdz saglabāt acu veselību un var samazināt ar vecumu saistītas acu slimības risku.

Kabaču izmantošanas veidi

Kabači ir ļoti daudzpusīgi un tos var izmantot dažādos ēdienos:

Cepti kabači: Vienkārši sagriezti un apcepti kabači ir ātrs un garšīgs garnīrs.

Kabaču makaroni: Kabači var tikt izmantoti kā veselīga alternatīva tradicionālajiem makaroniem.

Kabaču pankūkas: Rīvēti kabači var tikt izmantoti pankūku gatavošanai.

Marinēti kabači: Līdzīgi kā gurķus, kabačus var marinēt, lai izveidotu gardu uzkodu.

Kabaču audzēšana un uzglabāšana

Kabači ir viegli audzējami un tie aug labi siltā un saulainā vietā ar labi drenētu augsni. Tie ir izturīgi un ražīgi, bieži vien nodrošinot bagātīgu ražu visu sezonu. Uzglabājot kabačus, vislabāk tos turēt vēsā un sausā vietā, kur tie var saglabāties svaigi līdz nedēļai.

Kabači ir ne tikai garšīgi un daudzpusīgi dārzeņi, bet arī ļoti veselīgi. Tie ir bagāti ar svarīgām uzturvielām, antioksidantiem un šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt labu veselību. Pievienojot kabačus savai ikdienas diētai, jūs varat baudīt to daudzos veselības ieguvumus un uzlabot savu vispārējo labsajūtu.

Vai jums patika kabaču zupas recepte ? Dalies ar draugiem!