Neticami, ko šī sieviete spēja paveikt 2. Pasaules kara laikā

Skaudrā un nežēlīgā Pasaules kara laikā šī sieviete strādāja par santehniķi – metinātāju Varšavas geto, jo viņai bija savi iemesli. Viņai bija instrumentu soma, kurā viņa nesa ārā mazus bērnus no baisā geto, bet viņas smagajā automobilī atradās slēptuve vecākiem bērniem. Šajā nometnē viņa apmācīja suni, lai tas rietu uz vāciešiem, kad tie ielaida vai izlaida mašīnas un vienmēr ņēma līdzi šo suni. Suņa riešana arī apslāpēja dažādas skaņas, kuras varēja izdvest bērni. Vācieši īpaši negribēja piesieties šim sunim, tādā veidā Irēna Sendlere izglāba no Nā*es vairāk kā divus ar pus tūkstošus bērnus. 

Bet kādu dienu fašisti viņu noķēra, viņi bija skarbi, salaužot viņai rokas un kājas, toties viņa izdzīvoja. Aizmugures pagalmā viņa bija norakusi bedrē zem koka saknēm burciņu ar visu izglābto bērnu datiem un pēc kara Irēna Sendlere pēc šī saraksta savienoja daudzas ģimenes. Bērni kuri neatrada savus vecākus tika adoptēti vai nogādāti bērnu namos.

Irēnu Sendleri nominēja uz Nobela Miera prēmiju, bet viņas prēmiju atdeva Elam Goram, kas uzvarēja ar Apple Keynote veidotu prezentāciju. Pēc tam šo prēmiju uzdāvināja Barakam Obamam. 

Šajā gadā paliek 70 gadi, kad notika 2.Pasaules karš. Tagad nevajag pārrakstīt vēstules, tagad atliek tikai padalīties. Atmiņās par desmitiem miljonu cilvēku, kuri tika nevainīgi nogalināti, nomērdēti badā, Iz**roti, kā arī sadedzināti. Dalieties ar šo vēsturi, lai šis raksts būtu par ķēdīti atmiņai par cilvēkiem.

Avots: www.infouse.ru

COMMENTS

Leave a Comment