Oktobra izskaņā tautas deju kolektīvi Bauskā pulcēsies ikgadējā sadancī “Divi, divi, kas tie divi”

27. septembrī 34 gadus jauna ēdināšanas nozares darbiniece no Kurzemes laimēja 55 000 eiro momentloterijā Četri gadalaiki. Laimīgā biļete iegādāta latloto.lv, un laimestu atnesuši divi lidmašīnas simboli.

 

29.oktobrī plkst.18:00 Bauskas Kultūras centrā tautas deju ansamblis “Jandāls” un TDA “Jandāls” studija kopā ar draugu kolektīviem no dažādām Latvijas vietām visus tautas deju cienītājus gaidīs uz koncertu “Divi, divi, kas tie divi”.

“Koncerts “Divi, divi, kas tie divi” tiek organizēts kopš mirkļa, kad sāku vadīt “Jandālu”. Koncerta nosaukums izvēlēts pateicoties horeogrāfa Jāņa Ērgļa dejai “Divi, divi, kas tie divi”, ko pirmsākumos arī dejojām,” stāsta koncerta organizatore, TDA “Jandāls” un TDA “Jandāls” studija vadītāja Tamāra Ļisovcova. Sadanča galvenais mērķis ir saglabāt un kopt skatuviskās tautas dejas tradīciju, sanākt kopā ar saviem draugu kolektīviem, baudīt dejas maģiju, kā arī sniegt kvalitatīvu koncertu baušķeniekiem. Šoreiz koncerta dalībnieki izpildīs gan 2023.gada vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku repertuāru, gan kolektīvu iecienītas dejas. Viena no dejām, ko izpildīs TDA “Jandāls”, būs vadītājas Tamāras Ļisovcovas veidotā “Zanes deja”, ko iemīļojušas ansambļa meitenes.

“Draugus uzņemam ar pozitīvām emocijām, esam atvērti un pateicīgi ikvienam jaunietim, kas piedalīsies mūsu ikgadējā koncertā. Pēc kopīgās uzstāšanās plānota arī balle kolektīvu dalībniekiem. Šogad jaunieši to izvēlējušies aizvadīt mafijas tematikā,” stāsta Tamāra.

Koncertā piedalīsies Bauskas Bērnu un jauniešu centra jauniešu deju kolektīvs “Mēmelīte” (vadītāja Ligita Irbīte), Pilsrundāles vidusskolas JDK “Madaras” (vadītāja Aiga Vangale), Mārupes Kultūras nama JDK “Mārupe” (vadītājs Rolands Levits), Tīnūžu tautas nama JDK “Straujupe” (vadītāji Didzis Apsītis un Lita Grāvale), Carnikavas JDK “Abi divi” (vadītāji Anita un Jānis Precinieki), Zemessardzes deju ansamblis “Bramaņi” (vadītāja Taiga Ludborža) un Bauskas Kulturas centra TDA “Jandāls” un TDA “Jandāls” studija (vadītāja Tamāra Ļisovcova, repetitors – asistents Juris Čakans).

Ieeja koncertā bez maksas.

Pasākuma apmeklētāji var tikt fotografēti un/vai filmēti. Fotogrāfijas un audiovizuālais saturs var tikt atspoguļots presē, sociālajos tīklos un publicitātes materiālos.

Leave a Comment