Ja jūsu bērniem garšo Kinder Milk Slice un pastāvīgi lūdz jūs to iegādāties veikalā nav iespējams nepievērst uzmanību tā sastāvam. Labāk ar mīlestību pagatavosim ko līdzīgu, bet daudz labāku
Daudzas māmiņas baidās pirkt šādus rūpnieciski ražotus “labumus”, jo tajos ir daudz kaitīgu ķīmisku vielu. Bet ko darīt, ja bērns patiešām lūdz šādu gardumu? Pareizi, izcepiet mājās paši! Turklāt ir ļoti veiksmīga recepte, pēc kuras šādas kūkas sanāk daudz labākas un garšīgākas nekā veikalā nopērkamās. Un simtreiz noderīgāk! Un tos ir ļoti viegli pagatavot.
Pagatavošanas instrukcija:
Mīcam mīklu. Visi tam paredzētie produkti ir iepriekš jāizņem no ledusskapja, lai tie būtu istabas temperatūrā. Tas viss tiek darīts ļoti ātri, tāpēc uzreiz ieslēdzam cepeškrāsni, iestatot temperatūru līdz 180 grādiem. Sadaliet olas bļodā, pievienojiet šķipsniņu sāls un putojiet vienu minūti.
Pievieno cukuru un puto vēl 4-5 minūtes, līdz kļūst pūkains un cukurs izšķīst. Masai vajadzētu kļūt vieglākai un ievērojami palielināt apjomu. Pievienojiet augu eļļu bez smaržas, kefīru un medu. Ja jums nepatīk medus varat to aizstāt ar tādu pašu cukura daudzumu. Ja medus ir biezs, to uzkarsē, lai tas kļūtu šķidrāks un labi apvienotos ar pārējām sastāvdaļām.
Vēl nedaudz samaisiet – apmēram 10 sekundes. Atsevišķi sajauciet sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, cieti (cepšanai labāk izmantot kukurūzas cieti), vanilīnu un soda. Visu kārtīgi samaisa. Soda nav jādzēš ar neko, jo mīkla satur kefīru, kura skābe nodzēsīs sodu, un mīkla kļūs gaisīga.
Cieti var aizstāt ar miltiem (taču tas iegūs rupjāku tekstūru). Visas sausās sastāvdaļas trīs pakāpēs iesijā kefīra maisījumā un ar putojamo slotiņu visu rūpīgi samaisa, lai mīklai saglabātos gaisīgums.
Pēc šīs receptes pagatavotā biskvīta kūka izrādās maiga, sulīga, mitra, un to var izmantot citām kūkām vai konditorejas izstrādājumiem.
Šī ir universāla recepte. Mīklu nav nepieciešams ilgi jaukt, tiklīdz tā kļūst viendabīga, tā ir gatava. Tās konsistencei jābūt līdzīgai skābajam krējumam.
Cepešpannu (30×40 cm) nedaudz samitrina ar ūdeni, lai cepamais papīrs uz tās stabili gultos. Mīklu liek uz cepešpannas (ieziestas ar eļļu), izklājot to vienmērīgā kārtā. Kūku cep apmēram 8-9 minūtes (ne vairāk) 180 grādu temperatūrā.
Gatavību var pārbaudīt, viegli uzspiežot uz vidu – pirksts nedrīkst izkrist cauri, un kūkai jāatsperas (nospiežot, tai jāatgriežas atpakaļ). Var izmantot arī tradicionālo metodi – zobu bakstāmais: tam no kūkas jāiznāk sausam, bez jēlas mīklas atlikumiem.
Tomēr kūkas iekšpusei jāpaliek sulīgai, nepārcepiet to cepeškrāsnī. Novietojiet to ar priekšpusi uz leju uz citas pergamenta papīra loksnes un noņemiet loksni, uz kuras tika cepta mīkla. Tagad kūkai vajadzētu atdzist.
Pēc tam mēs apgriežam tā malas (pēc izvēles) un pārgriežam uz pusēm. Iekšpusē kūkai ir viegla, nedaudz poraina un smalka struktūra.
Ir pienācis laiks pagatavot krēmu. Saputo aukstu krējumu, līdz veidojas mīkstas putas. Traukiem jābūt tīriem un sausiem – tas ir obligāts nosacījums putošanā kopā ar augstu tauku saturu un maksimālu krējuma atdzesēšanu.
Pievieno aukstu iebiezināto pienu (izmanto tikai labākās kvalitātes, kas satur tikai pienu, bez augu piedevām) un medu tādā pašā temperatūrā. Sakuļ visu līdz gludai un stabilai masai. Krēmu liek uz biskvīta un izlīdzina. Tā kā krēmā ir medus, krēms nesaputos līdz ļoti biezai konsistencei. Tāpēc medu var vai nu nepievienot, vai arī iemaisīt krēmā želatīnu – tā krēms būs stabilāks.
Virsū pārklāj ar otru kūkas kārtu, viegli piespiež (ne pārāk stipri, lai krēms “neaizbēg” no sāniem). Noņemiet lieko krēmu ar nazi. Pārklājiet kūku ar maisiņu un ievietojiet to ledusskapī uz nakti.
Sastāvdaļas (12 kūciņām):
Mīklai:
trīs vidējas vistas olas
šķipsniņa sāls
100 grami cukura
55 ml augu eļļas
100 ml kefīra
apmēram 110 gr. kviešu milti
40 gr. ciete (vēlams kukurūzas)
25 grami kakao pulvera
medus – 2 tējkarotes
viena trešdaļa tējkarotes sodas (vai 1 tējkarote cepamā pulvera)
nedaudz vaniļas
Krēmam:
apmēram 250 ml auksta bieza krējuma (vismaz 30%) (var aizstāt ar skābo krējumu)
80 ml iebiezinātā piena (augstākās kvalitātes)
pēc izvēles – tējkarote medus
Lai krēms būtu stabilāks, tam var pievienot želatīnu (7 gramus izšķīdināt 40 ml ūdens un pievienot krēmam)
Tad ņemam ārā un sagriežam porcijās kūkās. Ir pienācis laiks izmēģināt mūsu “piena šķēles”! Cik tas ir garšīgi! Tie izrādījās ne sliktāki par veikalā nopērkamajiem, un pat daudz labāki, garšīgāki, sulīgāki, un galvenais, jūs tos gatavojāt pats un rūpīgi zināt to sastāvdaļas.
Ļoti garšīga šokolādes biskvīta kūka un aromātisks maigais krēms – vienkārši debešķīga bauda. Medus piegarša piešķir pikantumu un atgādina karstu vasaru. Mēģiniet cept šīs kūciņas, un jūsu ģimene, visticamāk, lūgs jums tās pagatavot vairāk nekā vienu reizi!