Pēc šī raksta izlasīšanas, ŠOS svaigos augļus, dārzeņus un gauršaugus vairs neglabāsi kopā!

Zaļos garšaugus uzglabā kā grieztās puķes

02_Herbs_Fresh_Foods_Never_store_together_140450140_AgisilaouSpyrouPhotography-380x254

Ja vēlies, lai zaļumi saglabājas svaigi ilgāk, tad uztaisi zaļumu saišķīšus, bet ar noteikumu, ka vienā saišķītī ir tikai viena veida zaļumi – piemēram, ja vēlies uzglabāt dilles un rozmarīnu, tad tev ir jātaisa divi saišķīši, kur vienā ir tikai dilles un otrā tikai rozmarīns. Katru saišķīti liec savā glāzītē vai burciņā ar ūdeni. Vari tos uzglabāt gan virtuvē, gan ledusskapī, jo zaļumi diezgan labi panes temperatūras svārstības, bet baziliku gan turi istabas temperatūrā – tam aukstums nepatīk.

Ābolus un bumbierus neglabā kopā ar ķirbjiem un kabačiem

03_Pumpkin_Fresh_Foods_Never_store_together_488093686_fotokris-380x254

Nereti mēs rudens veltes, piemēram, ķirbjus, kabačus, abolus un bumbierus saliekam kopā, taču tā darīt nevajadzētu – tā diezgan ātri sabojāsies ķirbji un jo īpaši ātri kabači. Parasti kabačiem n ķirbjiem ir diezgan ilgs uzlabāšanas laiks (3-6 mēneši), taču, ja turēsi tos kopā ar āboliem, bumbieriem un citām rudens veltēm, tad tie diezgan ātri kļūs dzelteni un nepaies ilgs laiks kā mazās mušiņas sāks tiem lidot apkārt…

Sakneņus glabā kopā, bet katru savā auduma maisā

04_Roots_Fresh_Foods_Never_store_together_174837002_smartstock-380x254

Kartupeļus, kolrābjus, burkānus, bietes, u.c. vari glabāt kopā, taču tev vajadzētu viņus salikt pa atseviškiem auduma maisiem (vislabāk lina maisiem) un atstāt vēsā, tumšā vietā – tādā veidā tie ilgāk saglabāsies svaigi.

Ābolus un apelsīnus neglabā kopā

06_apple_Fresh_Foods_Never_store_together_510172688_ti-ja-380x254

Šo, manuprāt, mēs pārkāpjam visbiežāk – saliekam visus augļus vienā traukā. Patiesībā šie augļi ir draugi tikai klusās dabas gleznās – dzīvē viņi nemaz tik labi kopā nesadzīvo. Abi izdala pietiekami daudz etilēna, lai kopīgiem spēkiem nobeigtu viens otru ļoti ātri. Ja vēlies, lai āboli svaigi saglabājas ilgāk, tad uzglabā tos atvērtā traukā vai maisā ledusskapī. Apelsīnu ledusskapī likt nevajadzētu, bet, ja tu vēlies ēst vēsus apelsīnus, tad galvenais ledusskapī neliec tos tuvumā citiem augļiem un neliec polietilēna maisā.

Atdali banānus

07_Bananas_Fresh_Foods_Never_store_together_595157776_Matt_Brown-380x254

Banāni bojājas ļoti ātri, tāpēc tos nevajadzētu glabāk kopā ne ar vienu citu augli vai dārzeni, un kā izrādās, tad vairāk par vienu banānu vienuviet arī… Ja vēlies saglabāt banānu svaigu pēc iespējas ilgāk, tad atdali tos un glabā katru banānu atsevišķi. Ledusskapis var nedaudz paildzināt vesela ķekara mūža ilgumu, bet ne tik efektīvi kā banānu atdalīšana. Pateicoties tam, ka banāni izdod tik daudz etilēna gāzes, ka tie viens otru ātri aizlaiž bojā, tos var izmantot, lai nogatavinātu citus augļus, piemēram, avokado – tas būs nogatavinājies aptuveni dienas laikā.

Kartupeļus un sīpolus glabā atsevišķi

08_onions_Fresh_Foods_Never_store_together_504582146_leventina-380x254

Sīpolu draugs uzglabāšanas ziņā ir ķiploks, tos droši var bērt kaut vienā papīra turziņā, bet kartupeļus gan vajadzētu atdalīt no tiem. Kartupelim vienkārši ir vajadzīga savādāka vide kā ķiplokiem un sīpoliem. Kartupeļiem ir vajadzīgs auduma maiss vai tīkls (lai neuzkrājas mitrums) un tumša vēsa vieta (lai tie nedzen asnus), bet sīpoliem ir vajadzīga sausa un vēlams silta vieta.

Lasi vēl: Ēd ŠO dārzeni ik dienas un aizmirsti par aizcietējumiem un citām problēmām!

Avots: rd.com

COMMENTS

Leave a Comment