5 labākās mērces gaļai ātro mērču reitingā, saglabājiet to
Skaidrs, ka ir daudz sarežģītāku mērču, bet es dalos ar mērcēm, ar kurām es tagad dalos, ir salīdzinoši viegli pagatavot! Drosmīgas, dabiskas, bet vienlaikus izcilas! Pirms došu precīzus norādījumus, vēl daži vārdi par to, kas šīs mērces padara lieliskas: tās ir ļoti ātri pagatavojamas, tām nav nepieciešami nekādi sarežģīti produkti, tās ir ļoti aromātiskas un lieliski sader ar jebkuru gaļu. Neatkarīgi no tā, vai tas ir steiks, kebabs vai tvaicēti pīrādziņi.
1.Ceptu piparu mērce
Grauzdētus piparus var nopirkt gatavus veikalā vai arī tos var pagatavot cepeškrāsnī vai uz uguns. Kad miziņas ir melnas un paši pipari mīksti, tos nomizojam, izņemam sēklas un iegūstam lieliskas ceptu papriku. Papildus pāris paprikām jums būs nepieciešams: ķiploka daiviņa, ēdamkarote augu eļļas, asā čilli pipara (ar to jābūt uzmanīgiem).
Viens liels tomāts vai sauja ķiršu tomātu. Tos var apvārīt uz uguns, lai noņemtu miziņas. Pēc tam tos sagriež izlases veidā. Sāls, pipari pēc garšas. Un 2 tējkarotes cukura. Nebaidieties. Tas nepadarīs mērci par desertu.
Visas sagatavotās sastāvdaļas sajauc ar blenderi. Blenderējiet apmēram 5 minūtes. Iegūsiet zīdainu mērci, kuras konsistence atgādina skābo krējumu ar piparu gabaliņiem. Ja vēlaties, lai tā būtu pilnīgi perfekta, izsijājiet to caur smalku sietu.
2.Saulē kaltētu tomātu mērce
Mums būs nepieciešams:
svaigi tomāti
4-5 saulē kaltēti tomāti eļļā
ēdamkarote eļļas
ceturtdaļa saldā sīpola
pāris ķiploku daiviņas
sāls un nedaudz jebkuras asās mērces pēc garšas
Pagatavošana:
Tas ir pavisam vienkārši. Ņemam sastāvdaļas, liekam tās blenderī un sasmalcinām. Minūti vai divas ir vairāk nekā pietiekami. Ļaujiet, lai paliek nedaudz tekstūras.
3.Zaļumu mērce
Nepieciešams:
Liels ķekars zaļumu (pētersīļi, koriandrs, baziliks, sīpoli)
ēdamkarote augu eļļas
pāris ķiploku daiviņas
ceturtdaļas laima miziņa un sula
sāls un asie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Nomazgājiet zaļumiem stingros kātiņus, noskalojiet un nosusiniet lapas. Samaisiet visas sastāvdaļas blendera vai smalcinātāja bļodā un sablenderējiet līdz viendabīgai masai. Tas ir lieliski, vai ne? Nav nekādas piepūles!
4.Melleņu mērce
(mana iecienītākā pie steikiem).
Nepieciešams:
200 g svaigu vai saldētu melleņu
100 g BBQ mērces
nav slikti, ja varat atrast Chipotle mērci – pēc garšas, var būt ļoti pikanta
neliels ķekars violetā bazilika (izņemiet stingros kātiņus, atstājiet tikai lapas).
sāls un cukurs vairs nav vajadzīgs!
Pagatavošana ir vienkārša: kā vienmēr, vienkārši sasmalciniet visu līdz viendabīgai masai.
5.Valentīna mērce
Šī mērce ir sarežģītāka. Tāpēc es jums par to pastāstīšu vairāk. Bet tā ir viena no foršākajām mērcēm steikiem!
Sastāvdaļas:
6 gab. šalotes sīpolu
4 ēdamkarotes pētersīļu
1 tomāts
60 g sviesta
1 citrons, izspiediet sulu
1 ēd.k. želejas no gaļas sulas, kas palikusi pēc steiku cepšanas vai sagriešanas
sāls, pipari pēc garšas
Lasi vēl: Neizmet kartupeļu mizas atkritumos, bet gan krāsnī; Noskaidro kādu labumu tās dod
Pagatavošana:
1.Sasmalciniet šalotes sīpolus, noskalojiet sietiņā un nosusiniet. Pētersīļus sasmalcina. Garā, samērā dziļā keramikas traukā, kas uzsildīts uz vāji sakarsētas plīts, lieciet šalotes un pētersīļus.
2. Tomātu nomizo no mizas un sēklām, smalki sagriež un pievieno šalotes gabaliņiem. Sviestu sagriež kubiņos un liek uz šķīvja – tam jābūt mīkstam, bet ne izkusušam.
3. Pagaršojiet vai pietiek sāls un piparu, uzpiliniet citrona sulu un pievienojiet gaļas sulu. Pārliecinieties, ka ēdiens nav pārāk karsts, citādi mērce kļūs eļļaina.
4. Sastāvdaļas labi samaisa ar dakšiņu un izlīdzina. Pa to laiku uz pannas apcep gaļu un uzreiz liek uz šķīvja. Uzreiz pasniedziet. Saglabājiet šīs receptes. Dažas no tām noteikti kļūs par jūsu iecienītākajām!