Pielieku pie apaviem mitru salveti tieši veikalā, pārliecinos, ka pārdevēji klaji maldina

 

Ādas izstrādājumi tirgū ir ļoti pieprasīti. Pirmkārt, to augstās kvalitātes dēļ tie var uzticīgi kalpot savam īpašniekam daudzus gadus. Otrkārt, ādas izstrādājumi izskatās stilīgi un veiksmīgi papildina jebkuru izskatu.

Tomēr ne vienmēr ir skaidrs, no kāda materiāla soma, apavi vai maks patiesībā ir izgatavots. Ir daudzi veidi , kā pārbaudīt ādas autentiskumu. Ja nevēlaties iekrist viltīga pārdevēja lamatās, noteikti izlasiet mūsu rakstu. Tajā mēs jums pastāstīsim par visiem ādas lietu pārbaudes trikiem.

Lietas no ādas

Agrāk bija daudz vieglāk pārbaudīt, vai produkts ir no ādas. Un to darīja visādi: ņurcīja, berza un pat ostīja materiālu. Patiešām, ādai ir īpaši raksturīgs aromāts, ko nevar sajaukt ne ar ko. Tikai tagad mūsdienu ražotāji jau sen ir iemācījušies izgatavot ļoti augstas kvalitātes ādas aizstājēju. Ir pat speciāli aerosoli ar ādas smaržu.

Kādreiz mākslīgā āda asociējās tikai ar apšaubāmas kvalitātes ādu. Tomēr tagad veikalos un internetā tiek piedāvāts milzīgs skaits eko-ādas izstrādājumu. Ļoti bieži pēc saviem parametriem tas nekādā ziņā nav zemāks par dabisko ādu. Turklāt šie divi materiāli ir tik līdzīgi, ka tos ir grūti atšķirt vienu no otra.

Šādās situācijās palīgā nāk mazas viltības. Ikviens zina, ka dabīgā āda labi uzsūc mitrumu. Ja saslapināsiet kādu ādas lietu, tad uz tās paliks mitras pēdas. Protams, mēs neiesakām iepirkties ar ūdens pudeli.

Tomēr ir vienkāršāka iespēja: vienkārši pielieciet izstrādājumam mitru salveti. Burtiski 10 sekundes ir pietiekami, lai atstātu manāmu zīmi uz ādas. Pēc izžūšanas tas pilnībā pazūd. Bet, ja tā vispār nav, tad jūsu priekšā ir mākslīgās ādas izstrādājums. Šādai pārbaudei ir svarīgi izmantot mitrās salvetes bez spirta un eļļām.

Lasi arī: Brālis neapciemoja slimo māti, līdz uzzināja, ka es pārdevu viņas dzīvokli

Kā pārbaudīt ādas autentiskumu

Īstā āda uztur siltumu, bet mākslīgā āda ne. Lai pārbaudītu materiālu, varat 15–30 sekundes stingri piespiest plaukstu pie tā. Un tad pielieciet produktu pie vaiga. Ja jutīsiet siltumu, tad tas ir no ādas. Un ja nē, tad jūs turat rokās ādas aizvietotāju.

Arī priekšmetu var rūpīgi pārbaudīt. Parasti ādas apavu vai apģērbu ražotāji neslēpj ādas plākšņu galus šuvēs. Un tie, kas taisa lietas no mākslīgās ādas, cenšas visu noslēpt.

Ja esat kaut ko jau iegādājies un vēlaties pārbaudīt, no kāda materiāla tas ir izgatavots, ir cita metode. Paņemiet plānu adatu un caurduriet materiālu visneredzamākajā vietā. Adata ļoti viegli izies cauri īstai ādai, savukārt caur eko ādu – ar čīkstēšanu.

Jūs varat pārbaudīt ādas autentiskumu, nospiežot uz priekšmeta vai nedaudz izstiepjot materiālu. Ja tā ātri atgriežas sākotnējā formā, tad tā ir īsta āda. Arī tā nemainīs krāsu, ja ar to veiksiet šādas manipulācijas. Un mākslīgā āda, izstiepjot vai saspiežot, var nedaudz mainīt toni.

Poras var redzēt uz ādas un mākslīgā materiāla. Ja āda ir īsta, tie tiks sakārtoti nejauši un atšķiras viens no otra. Ja materiāls tikai imitē ādu, tad poras būs tieši tādas pašas.

Ādas etiķete

Atbildīgie ražotāji papildus izstrādājumam pievieno materiāla paraugu. Šai etiķetei ir dažādas formas. Piemēram, ja tas ir izgatavots dimanta formā, tad lieta ir izgatavota no ādas aizstājēja. Un, ja etiķete izskatās savādāk, tad jums priekšā ir ādas izstrādājums.

Arī uz etiķetes var būt piezīme. Angļu valodā īsta āda ir genuine leather, itāļu valodā – vera pelle , franču valodā – cuir un vācu valodā – echtleder.

Neatkarīgi no tā, cik augstas kvalitātes ādas izstrādājumi ir, cilvēki arvien vairāk atsakās tos iegādāties. Maziem solīšiem pasaule virzās uz humānāku attieksmi pret dzīvniekiem. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka to izmantošana tekstilrūpniecībā agrāk vai vēlāk beigsies.

Mēs ticam, ka cilvēki kļūs apzinīgāki. Jums ir jāizlemj, vai valkāt ādas izstrādājumus. Starp citu, ja zināt citus veidus, kā pārbaudīt šī materiāla autentiskumu, droši dalieties ar saviem trikiem komentāros!

Leave a Comment