Stāvot rindā, noklausījos sieviešu sarunu un uzzināju, kā attīrīt dūnu jakas taukainās piedurknes bez mazgāšanas

Nesen stāvēju rindā un nejauši noklausījos divu sieviešu sarunu. Viena sūdzējās otrai, ka viņa izņēmusi ziemas dūnu jaku, un tās piedurknes bija taukainas. Viņa nevēlas to pilnībā mazgāt, jo nav kur to žāvēt. Bet pat šādā formā to jau ir kauns valkāt. Otrā sieviete pastāstīja, kā var viegli noņemt šos traipus. Nez kāpēc es par to neiedomājos, bet tagad es to izmantošu visu laiku!

Taukainas piedurknes

Dūnu jaka ir ideāls apģērbs: ērts, praktisks un stilīgs. Tagad modē ir vieglas dūnu jakas. Un viņu piedurknes un apkakle ļoti ātri kļūst netīras. Lai nepakļautu dūnu jaku pastāvīgai mazgāšanai, varat izmantot vienkāršu traipu noņemšanas metodi. Tādas ir vairākas.

Iesākumam tas, ko es iemācījos no sievietes rindā. Lai atbrīvotos no traipiem, netīrās vietas jāsamitrina ar siltu ūdeni. Jums būs nepieciešams arī sūklis trauku mazgāšanai vai zobu birste. Nav svarīgi, kas. Galvenais, lai virsma būtu cieta. Samitriniet suku vai sūkli ar ūdeni un labi ieputojiet ar veļas ziepēm. Pēc tam sāciet tīrīt traipus.

Jo vairāk ziepju, jo labāk. Pēc tam noskalojiet ar ūdeni un pārbaudiet, vai nav palikuši piemaisījumi. Ja nepieciešams, atkārtojiet procedūru vēlreiz. Ir svarīgi labi noskalot ziepju atlikumus, lai nepaliktu svītras. Pēc tam vienkārši labi nosusiniet. Man nebija jāieslēdz veļasmašīna, bet dūnu jaka ir tīra!

Taukaini pleķi

Pirmā metode labi noņem visu veidu netīrumus, bet ne vienmēr tiek galā ar taukainiem traipiem. Vislabāk palīdzēs amonjaks, lai notīrītu dūnu jaku, jums jāsagatavo spirta šķīdums. Lai to izdarītu, sajauciet 1 ēdamkaroti amonjaka ar 1 ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda. Samērcē sūkli šajā šķīdumā un noslaukiet piesārņotās vietas. Atstājiet dažas minūtes un pēc tam noskalojiet ar ūdeni. Lai noņemtu traipus, pietiek ar vienu tīrīšanas reizi.

Uz šādiem traipiem labi iedarbojas arī trauku mazgāšanas līdzeklis. Jums atkal būs nepieciešams risinājums: 1 ēd.k. l. Līdzekļa uz 500 ml ūdens. Vienkārši paturiet prātā, ka dūnu jaku pilnībā neizmazgāsiet. Izvēlieties produktu ar neitrālu smaržu, lai tas vēlāk nepaliktu uz auduma. Iemērciet šķīdumā sūkli un nomazgājiet netīrās vietas. Atstājiet 20 minūtes un pēc tam noskalojiet ar ūdeni.

Ja traipi ir novecojuši un tos nevar nomazgāt ar kādu no iepriekšminētajām metodēm, var izmantot superlīdzekli: sāli un cieti. Lai to izdarītu, ņemiet sastāvdaļas vienādos daudzumos. Pievienojiet nedaudz ūdens un samaisiet, līdz tas kļūst mīksts. Ierīvē šo maisījumu dūnu jakas traipos. Atstājiet maisījumu 10 minūtes, pēc tam noskalojiet ar ūdeni.

Lasi arī: Brālis neapciemoja slimo māti, līdz uzzināja, ka es pārdevu viņas dzīvokli

Visas šīs metodes lieliski tiek galā ar dažādiem traipiem. Noņem pat visstiprākos traipus. Pateicoties tiem, jums nav pārāk bieži jāmazgā dūnu jaka. Galu galā daži materiāli pēc biežas mazgāšanas sabojājas. Mēs ceram, ka mūsu vienkāršie padomi jums noderēs!

Leave a Comment