Pieredzējuši dārznieki precīzi zina, kur nestādīt ķiplokus, ja nevēlaties palikt bez ražas

Oktobra beigās daudzi dārznieki sāk stādīt ķiplokus ziemai. Lai vasarā iegūtu labu ražu, nepietiek tikai rudenī iebāzt zemē atlasītas daiviņas. Tajā pašā laikā ir nepieciešams izvēlēties pareizo vietu dārza dobei un noteikti izlietot ziemas ķiploku mēslojumu, jo pavasara-vasaras augšanas sezonā dārza augsne ir ļoti noplicināta. Viņa atdeva visas savas derīgo elementu rezerves kultūrām, kas šeit auga iepriekš, un viņai ir vajadzīga palīdzība, lai atgūtos.

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze 2023. gada novembrim: Vērsi sagaida veiksme, Skorpionu – pārmaiņas!

Lasi arī: Eņģeļu laiks 2023. gada novembrim: kādu palīdzību un kad vislabāk lūgt, lai iegūtu vislielāko laimi!

Kādu mēslojumu izvēlēties ziemas ķiplokiem?

Lai mēslotu ziemas ķiploku dobes, varat izmantot gan minerālmēslus, gan organiskos mēslojumus. Ieteicams vispusīgi palielināt augsnes auglību.

Rudenī labāk izmantot kālija-fosfora minerālmēslus. Tajos ietilpst: superfosfāts, kālija sāls, kālijs kombinācijā ar magniju, fosfora milti un tamlīdzīgi. Viņu ietekmē ķiploki labi iesakņojas un kļūs izturīgi pret aukstumu un slimībām.

Minerālmēsli, kas satur slāpekli, ziemas ķiplokiem nav piemēroti: tie veicina daiviņu ātru dīgšanu, un zaļie asni var nomirt no sala. Tāpēc rudenī nav ieteicams augsnei pievienot kalcija un nātrija nitrātu, amonija sulfātu, amonija nitrātu un citas vielas.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment