Pirmā jāņogu un upeņu mēslošana, lai krūmu zari liektos no ogu smaguma

Lai atjaunotu ogu krūmus, dārzkopji tos regulāri nogriež. Tomēr ar to nepietiek, ja vēlaties iegūt bagātīgu ogu ražu.

Tā kā ogu krūmi noplicina augsni, kurā tie augi, tā ir jāmēslo. Kā tieši to darīt un ar ko barot jāņogas un upenes, lasiet mūsu šodienas rakstā.

Ar ko barot jāņogas un upenes

Visā jāņogu un upeņu attīstības un nogatavošanās sezonā tās vislabāk mēslot 5 reizes. Pirmā barošana kalpo kā sava veida modinātājs augam pēc ilgās aukstās sezonas. Veiciet to, kad pumpuri sāk uzbriest. Augs pats jums pateiks, ka ir pienācis laiks!

Otro reizi krūmi jāmēslo, kad sākas pumpuru veidošanās un ziedēšana. Turpmāka mēslošana jāveic pēc pirmo olnīcu parādīšanās. Tad 1-2 nedēļas pēc ražas novākšanas. Un pēdējo reizi pirms ziemas sākuma. Tas ir nepieciešams, lai sagatavotu augus aukstam laikam.

Lasi vēl: Šis līdzeklis burtiski atdzīvināja manas orhidejas

Svarīgs ir ne tikai periods, kad jāmēslo jāņogas un upenes, bet arī pats mēslojums. Piemēram, slāpekļa mēslojumu var iestrādāt stingri pirms ziedēšanas sākuma. Citiem vārdiem sakot, 1. pamata barošanas laikā. Šim nolūkam ir piemērotas organiskās vielas: humuss, komposts, govs mēsli un vistu mēsli.

Var izmantot arī urīnvielu, kas pazīstama visiem dārzkopjiem. Vienam krūmam vajadzēs tikai 40 gramus granulu. Vienkārši izlejiet mēslojumu zem krūma, uzirdinot zemi pie stumbra. Pēc tam noteikti aplaistiet augu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Turklāt urīnviela ir daļa no lieliska minerālmēslojuma. Jums būs nepieciešama 1 ēdamkarote šīs vielas, 1,5 ēdamkarotes superfosfāta, 0,5 ēdamkarotes kālija sulfāta un 10 litri ūdens. Uz 1 pieaugušu jāņogu vai upeņu krūma der 1 spainis mēslojuma.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment