Psiholoģisks triks, kas palīdz panākt, ka otrs cilvēks tevī iemīlas jau pēc dažām minūtēm

Ja esat iemīlējies kādā cilvēkā, bet nevarat sagaidīt kad jūtas ir abpusējas, tad šis ir tas, ko vēlaties izlasīt un iemācīties. Psihologam Artūram Aronam dažu minūšu laikā esot izdevies panākt, ka divi svešinieki iemīlās viens otrā. Vai jūs esat ieintriģēts? Lūk, kā tas notika… 

Divi eksperimenta dalībnieki sēdēja, skatoties viens otram acīs, un atbildēja uz virkni jautājumu par nāvi, ģimenes attiecībām, sapņiem, mīlestību utt. Katrs jautājums bija personīgāks, un pēdējais bija: “Dalieties ar savu personīgo problēmu un pajautājiet otram padomu, ko viņš darītu jūsu vietā. Palūdziet viņam aprakstīt jūsu jūtas no viņa viedokļa un skatu punkta. ”

Pēc tam dalībnieki 4 minūtes vienkārši ieskatījās viens otra acīs. Tas šķiet vienkāršs paņēmiens, bet tas patiesībā paver ceļu uz godīgumu un saziņu, izmantojot emocionālu tuvību.

Ticiet vai nē, bet pēc eksperimenta šie divi dalībnieki iemīlējās un apprecējās sešus mēnešus vēlāk.

Cits psihologs Mendijs Lens Katrons izmēģināja to pašu metodi un panāca tādu pašu rezultātu.

Bet pirms jūs kā traki tagad metaties pie savas mīlestības objekta, lai viņš 4 minūtes ieskatītos jums acīs, nomierinaties… Protams, ka nekādas garantijas nav. Galvenā eksperimenta būtība – cik svarīgi ir radīt uzticību un tuvību – tieši tā dzīvo mīlestība.

Lasi arī: Līdzīgs Putinam. Parādījušies Aļinas Kabajevas dēla fotogrāfijas, kurās redzama izteikta līdzība ar Krievijas prezidentu

Šajā 4 minūšu acu skatienā  uz otru cilvēku ir vēl kaut kas svarīgs.

“Es essmu lecis ar gumiju no klints un meties lejā no stāvas kalnu nogāzes, slēpojot, bet 4 minūtes ilgi skatīties uz citu cilvēku bija ne mazāk biedējoši un aizraujoši,” sacīja Katrons. “Pirmās pāris minūtes es tikai mēģināju regulēt savu elpošanu.” Bija daudz nervozu smaidu, līdz beidzot es nomierinājos. “Es zinu, ka acis ir dvēseles spogulis, bet jēga nebija tā, ka es varētu ieskatīties kāda dvēselē, bet gan tas, ka kāds varētu paskatīties uz mani.”

Lasi arī: 5 īpašības, kuras vīriešiem patīk sievietēs (izņemot skaistu izskatu)

Tas viss attiecas uz atklātību. Atverot sevi, mēs ļaujam kādam iet iekšā un paskatīties. Un, kad otrs cilvēks ir atvērts, mēs rīkojamies tāpat. Mēs no sevis noņemam visus šķēršļus, kas mums traucē šajā ceļā, un jūs savā starpā saredzat to, kas mēs patiesībā esam. Mūsdienu pasaulē tas ne vienmēr ir viegli. Tāpēc tas ir tik iespaidīgi.

Vai jūs varat iemīlēties, atbildot uz vairākiem jautājumiem un 4 minūtes ieskatoties cilvēka acīs? ES nezinu. Bet es zinu, ka izmēģināt to nav nekas slikts.
Mīlestība  vienkārši tā nenotiek. Mēs iemīlamies, jo mēs paši pieņemam šo lēmumu.

COMMENTS

Leave a Comment