Rakstura īpašības – šīs sliktās pazīmes piemīt mums visiem, bet neviens to negrib atzīt

Rakstura īpašības – Skaudība

Skaudība ir viena no sarežģītākajām un mulsinošākajām emocijām. Lai arī ir nepatīkami to atzīt, katram no mums kaut reizi ir iekodusi zaļās skaudības muša. Tas, ka kādreiz esi jutis skaudību, tas nenozīmē, ka esi skaudīgs cilvēks. Ir visai daudz iemeslu, tam, lai mums skaustu; kādam var būt tavs sapņu darbs, sapņu auto vai sapņu sieviete/vīrietis. Skaudība un greizsirdība ir īpaši izteikta, kad esi iemīlējies. Neatkarīgi no tā, vai to vēlamies, vai nē, šī īpašība mums piemīt, mēs visi esam skaudīgi un greizsirdīgi.

Nepacietība

Pat vispacietīgākie cilvēki kādreiz ir zaudējuši pacietības mēru. Mums visiem patīk domāt, ka esam pacietīgi, jo pacietība ir pozitīva rakstura īpašība. Patiesībā tā ir atkarīga no daudziem faktoriem: rakstura, vecuma, brieduma, utml. Lai arī kāds tu būtu, nevari noliegt, ka kādreiz esi zaudējis pacietību kādā situācijā. Ir pieņemami zaudēt savaldīšanos kādā brīdī, tomēr mums visiem jāspēj mācīties no šīs situācijas, lai tā neatkārtotos. Mēs visi esam apveltīti ar nepacietību, mums vienkārši ar šo informāciju nepatīk dalīties.

 

Lasi arī: Zodiaku zīmju sliktās īpašības: uzzini, kādi ir Tavi mīnusi!

 

Negodīgums

Ja tu lasi šo un domā, ka nekad savā dzīvē neesi melojis, arī tad tu melo. Meli ir ļoti sarežģīta lieta, jo starp meliem un citu cilvēku jūtu pasargāšanu ir ļoti smalka robeža. Vai kāds tev ir pajautājis, kā tev sokas un tu esi atbildējis sakot, ka labi, pat tad, ja tā nav? Tehniski, tajā brīdī tu biji negodīgs. Arī negodīgumā mums ir grūti atzīties, jo neviens ar to nelepojas. Centies būt godīgs pret sevi un citiem cilvēkiem, tomēr, kā jau zinām, cilvēki nav ideālas būtnes, tādēļ visai bieži tiek pieļautas negodīgas rīcības.

Rakstura īpašības – Nedrošība

Kādēļ gan mums piemīt nedrošība? Pasaulē nav neviena tāda cilvēka, kas nebūtu par kaut ko nedrošs. Ir tik daudz lietu, par kurām mēs, kā cilvēki, jūtamies nedroši, sākot ar mūsu finansēm un beidzot ar izskatu; ikvienam ir savas vājības. Daudzi ļaudis nepareizi izprot nedrošību, domājot, ka būdams nedrošs, tu neesi par sevi pārliecināts. Pārliecinātība ir lepnums par saviem trūkumiem un nedrošībām, nevis to noliegšana.

Atkarība

Ikvienam patīk stāstīt par to, cik neatkarīgs viņš ir. Par spīti tam, ir grūti atrast kādu cilvēku, kas patiesi ir viens pats. Cilvēkiem nepatīk atzīt, ka viņi ir no kāda atkarīgi, jo tas šķietami padara viņus vējus. Nav slikti būt atkarīgam no komforta, mīlestības un draudzības. Vienalga, vai tu to noliedz, vai nē, mums visiem vajadzīgs kāds līdzcilvēks, kas palīdz tikt cauri dzīvei. Ja tev izdodas visu paveikt vienam, lai veicas arī turpmāk, bet tiem, kas tā nevar, nav pamata uztraukumam.

Cinisms

Izrādās, ka mēs dzīvojam visnotaļ ciniskā sabiedrībā. Cinisms ir kaut kas, ar ko mēs visi esam saskārušies. Pastāv milzīga atšķirība starp cinismu un cinisku kretīnismu. Cinisms patiesībā nav slikts, tas palīdz domāt racionāli, kā arī izvairīties no sarūgtinājuma. Kamēr tu nekļūsti rupjš, cinisms var būt visnotaļ laba īpašība. Neapspied savu cinismu, apzinies tā nozīmi.

Slinkums

Jebkurš atslābināšanās brīdis var tikt dēvēts par slinkuma izpausmi. Neviens nav nodzīvojis dzīvi bez brīvā laika vai atpūtas mirkļa. Slinkums ir vārds, kas iemantojis sliktu reputāciju, tomēr tā nav slikta īpašība. Atpūtas diena vai atpūtas laiks patiesībā spēj uzlabot tavu produktivitāti. Mēs ne vienmēr aptveram, ka arī mūsu smadzenēm, lai tās spētu normāli funkcionēt ikdienā, regulāri jāatpūšas.

Rakstura īpašības  – Savtība

Cilvēki saka, ka ir 100% nesavtīgi, tomēr mēs labi zinām, ka dzīvē ir situācijas, kad mums nākas būt savtīgiem un tas ir normāli. To ir grūti atzīt, tomēr, lai sasniegtu iecerēto, tev jābūt zināmā mērā savtīgam. Savtīgums nenozīmē, ka esi egoistisks cilvēks, tas nozīmē, ka tu par galveno prioritāti izvirzi savus sapņus un mērķus. Jaunībā cilvēkam vajadzētu būt tik savtīgam, cik vien iespējams, lai spētu iet to ceļu, kurš šķiet pareizākais. Kļūstot par vecākiem, cilvēki vairs nevar būt savtīgi, jo bērna labā jādara viss iespējamais.

 

Lasi arī: Kāpēc apkārtējie Tevi nevar izturēt? Katras zodiaka zīmes sliktās īpašības!

 

Kritiskums

Kādā savas dzīves posmā mēs visi esam sprieduši par grāmatu pēc tās vāka. Ar to nav jālepojas un pie šīs problēmas risināšanas krietni jāpiestrādā. Nav pārsteidzoši, ka mēs  spējam kritiskumu mantot. Kritika ir saistīta ar vidi, kurā cilvēks uzaug. Nerunāšana ar kādu cilvēku, tikai tādēļ, ka viņš nav tāds, kā citi, padara tevi par kritisku cilvēku.

Rakstura īpašības  – Bailes

Mēs reti kad runājam par bailēm, jo tās mūs nostāda neveiklā situācijā. Mums visiem ir bail no kaut kā, pat drosmīgākie kareivji baidās. Tas daudz pastāsta par mūsu sabiedrību, ja nespējam atklāt savas vājības nevienam. Baiļu atzīšana ir viena no drosmīgākajām lietām, ko var darīt kāds cilvēks. Neizmanto bailes kā spieķi, pieņem tās, jo bailes motivē tevi kļūt labākam.

Arī interesanti: 10 rakstura īpašības, kuras piemīt ļoti gudriem cilvēkiem. Vai arī tu esi viņu skaitā? SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

COMMENTS

Leave a Comment