Skaistules zāmijas: 10 iemesli, lai iegūtu šo augu mājā

Rūpēties par šo augu nav grūti. Pat iesācēji var tikt galā ar aprūpi! Kaitīgs pārmērīgs mitrums, augsnē stāvošs ūdens. Laistīšanas laikā no paliktņa jāizsūc liekais ūdens. Siltajā gada periodā augu laistiet, koncentrējoties uz zemes izžūšanu, bet ziemā – ne biežāk kā reizi divās nedēļās.

Vienmēr ir viegli atrast, kur novietot podiņu ar zāmiju mājā: piemērotas ir vietas ar samazinātu mitruma līmeni un daļēju ēnu, lai gan labākai augšanai ir nepieciešams pietiekams gaismas daudzums (bet ne tieša saules gaisma). Vasarā zāmiju var turēt ārā – uz balkona vai verandas.

Augs nav bieži jāmēslo: rudens-ziemas periodā mēslojums nav nepieciešams. Mēslojums nepieciešams no pavasara otrā mēneša līdz septembrim (ņemiet līdzekļus kaktusiem vai sukulentiem).

Zāmija labvēlīgi reaģē uz smidzināšanu. Periodiski noslaukiet no lapām putekļus, un jums mājās būs neticami skaists tropu augs – košs, zaļš, spīdīgs.

Strādājot neaizmirstiet valkāt cimdus, jo augs ir indīgs! Pārliecinieties, ka nav zirnekļērču, izvairieties no mitruma un zemas temperatūras.

Un zāmija pateicībā par rūpēm piesaistīs mājā finansiālu labklājību un katru dienu priecēs acis ar savu gleznaino, dekoratīvo izskatu.

 

 

Leave a Comment