Šo japāņu virtuves ēdienu gatavo gan tradicionālā veidā, gan kūkas formā. Šodien piedāvājam izmēģināt suši pagatavošanu jaunā formātā jeb pagatavot suši kūku.
Sastāvdaļas 16 cm diametra formai:
Suši rīsi – 150 grami (sausi)
Ūdens – 100 ml (mērcei)
Rīsu vai ābolu sidra etiķis – 1 ēdamkarote
Cukurs – 1/2 tējkarote
Sāls – 1/2 tējkarote
Krēmsiers – 200 g
Avokado – 1-2
Aarkanās zivis – 350 g
Svaigs gurķis – 1-2
Nori (suši) lapas – 2-3
Sojas mērce pasniegšanai
Sezama sēklas pārkaisīšanai
Pagatavošanas metode:
Rīsus noskalojiet ūdenī. Tad rīsus pārlej ar ūdeni proporcijā 1:2 un uz lēnas uguns vāra līdz gatavībai. Karstos rīsus pārlej ar mērci (samaisa karstu ūdeni, etiķi, sāli un cukuru), samaisa, pārsedz un atstāj atdzist. Avokado, gurķi un zivis sagriež kubiņos.
Lasi vēl: Kā vislabāk mērcēt gurķu sēklas pirms stādīšanas: pamatnoteikumi un noslēpumi
Lai sagatavotu kūku, ir nepieciešams gredzens kūku un kārtaino salātu veidošanai. Novietojiet to uz šķīvja, uzlieciet rīsus uz apakšas un izlīdziniet. Apsmērē ar krēmsieru. Sagriež nori lapas un ar tām pārkaisa rīsu kārtu. Tad izklāj sagrieztu gurķi un zivi, tad – atkal rīsu kārtu, krēmsieru, nori, avokado, zivi, tad atkārto.
Gatavo suši kūku ielieciet ledusskapī uz pusotru stundu, tad noņemiet gredzenu, un ēdienu var pasniegt. Pirms pasniegšanas var šķīvī uzlikt gabaliņu kūkas ar sojas mērci.