Tauku atsūkšana jeb liposakcija – atsauksmes un padomi ko darīt

Tauku atsūkšana: Ar vakuumu, ultraskaņu un lāzeru

Tauku atsūkšanā izmanto dažādas tehnoloģijas, taču jebkurā gadījumā tas notiek līdzīgi. Operācijas sākumā zemādas taukaudu slānī ar speciālu instrumentu kanulu ievada fizioloģiskā šķīduma un anestēzijas vielu maisījumu un pēc tam ar speciālu aspirācijas kanulu atsūc taukaudus. Lietojot 3D liposakcijas aparātu, tauku šūnas sadala ar vibrāciju.

Kanulas uzgalim pietuvojoties stingrākiem audiem, piemēram, muskuļiem vai ādai, aparāts pārstāj darboties, tāpēc traumēt orgānus nav iespējams. Izmantojot jaunāko tehnoloģiju, pacientiem pēc operācijas ir mazāk zemādas As**sizplūdumu, tūskas un sāpju.

Daži liposakcijas aparāti taukaudu šūnu sašķelšanai izmanto lāzeru. Tomēr daudzās kl**ikās liposakciju joprojām izdara tikai ar vakuuma starpniecību bez papildu iekārtām.

Pēc tauku atsūkšanas noteiktajā zonā būs novērojama tūska, zemādas As**sizplūdumi, mērenas vai nelielas sāpes, velkoša sajūta, kas pakāpeniski pāries pirmo pēcoperācijas nedēļu laikā. Taču, kā stāsta daktere Gaile, daudzas pacientes jūtas tik labi, ka tūlīt pēc tam dodas uz veikalu lūkot jaunu apģērbu.

Lielākoties liposakciju izdara vispārējā narkozē, taču var izmantot arī vietējo anestēziju.

Vienas operācijas laikā taukus iespējams atsūkt no dažādām ķermeņa zonām, taču ne vairāk kā piecus litrus. Pārsniedzot šo daudzumu, mainās šķidruma līdzsvars organismā un pieaug bīstamu komplikāciju risks.

Tauku atsūkšanu, tāpat kā citas estētiskās operācijas, veic veseliem cilvēkiem. Apgrūtinātās dzīšanas dēļ no procedūras ieteicams atturēties diabēta slimniekiem, kā arī pacientiem, kuri hronisku vainu dēļ lieto kortikosteroīdu preparātus.

 

Tauku atsūkšana: Kas jāievēro pēc tam

Pēc operācijas būs vieglas vai mērenas sāpes, velkoša sajūta, neliela kņudēšana attiecīgajās zonās. Pāris nedēļu ķermeni rotās zilumi. Audu tūska zudīs pirmā mēneša laikā.

Aptuveni mēnesi pēc liposakcijas jāvalkā kompresijas veļa, lai ātrāk mazinātos tūska, uzkrātos limfa, izlīdzinātos zemādas slānis.

Jo cilvēks jaunāks, jo āda ir elastīgāka, ātrāk un pilnvērtīgāk spēj sarauties. Jo vairāk gadu, jo tai ir mazāks tonuss un, piemēram, atsūcot taukus no vēdera, paliek ādas kroka, ko var koriģēt ar operāciju – abdominoplastiku.

Ādas tonusa un limfas plūsmas uzlabošanai ieteicamas dažādas procedūras – limfodrenāža, masāža un citas, kas veicamas ne ātrāk kā trešajā vai ceturtajā nedēļā.

Lai nepalielinātos tūska, nevajadzētu iet karstā vannā un pirtī.

Parasti darbā var atgriezties aptuveni piektajā dienā. Šajā laikā jau ir aizvilkušās apmēram puscentimetru lielās brūcītes, samazinājušās sāpes un pārgājusi diskomforta sajūta.

Komplikācijas, piemēram, nelīdzena āda, mēdz rasties, ja tauku slāni plānina par daudz un nosūc pārāk tuvu ādas virskārtai, turklāt sekas var būt iepriekšēju traumu atstāto sarētojumu dēļ.

Lasi arī: 6 hormoni ir atbildīgi par tauku uzkrāšanos un lūk, kā tos izslēgt

Vai nevēlamie tauki pēc operācijas atjaunosies? – Katrs piedzimst ar noteiktu tauku šūnu daudzumu, kuras nemēdz veidoties no jauna, – skaidro Anda Gaile. – Tieviem cilvēkiem tās ir sīkas kā kniepadatas galviņa, bet korpulentajiem var būt kā divu eiro monētas un pat lielākas.

Cilvēkiem, kuri pēc operācijas turpina mieloties ar saldumiem un maz kustas, apaļumi atjaunojas.

 

Arī interesanti: Šis dzēriens ir vienkārss tauku Slep**va! 4 Dienas un tavs vēders būs ievērojami tievāks! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots:

aLA

Leave a Comment