Tautas metodes, kas palīdzēs pasargāt kaķi no blusām

Samaisiet vienādās proporcijās sodu un sāli un rūpīgi ieberiet šo maisījumu paklājā. Paklājus šādā veidā vēlams atstāt uz nakti (10 – 12 stundas, ja tīrīšana notiek no rīta). Pēc tam telpa būs vēlreiz jāizsūc ar putekļu sūcēju, un jūs atkal varēsiet palaist mājdzīvnieku uz viņa iecienītā krēsla.

Ja iespējams, labāk izmantot visas metodes. Bet, ja laiks vai citi apstākļi to neļauj, var iztikt ar putekļu sūcēju un mitru drānu. Lai gan, protams, rezultāts šajā gadījumā nebūs tik iespaidīgs.

Tautas metodes kaķa atbrīvošanai no blusām

Tradicionālie cīņas veidi pret kukaiņiem ietver dabisku vielu – pirmkārt, dažādu garšaugu – izmantošanu. Mūsu senči zināja daudz dažādu triku. Lūk, tikai daži no tiem.

Vāra vērmeles lapas un zāģu skaidas un ar šo novārījumu regulāri mazgā virsmas, uz kurām kaķis bieži guļ: šo augu smarža atbaida blusas.

Svaigas vērmeļu lapas var ievietot kaķa kastē. Visefektīvākais ir melnais pelašķis. Plūškoks nav tik spēcīgs, tāpēc labāk to lietot kompleksā vai profilaktiskos nolūkos.

Lielisks veids, kā atbrīvot kaķi no blusām, ir izgatavot tā gultas vietas matraci no skujkoku – egles, tūjas, priedes – skaidām.

Ir vēl viens brīnumains augs, kas var izdzīt blusas no kaķa: riekstkoks. Rudenī savāc šī koka lapas un regulāri liec tās kaķa “mājā”. Blusas nevar paciest šo smaržu, bet kaķiem tā patīk.

 

Leave a Comment