Tējas sēne – kā tā palīdz Vese***ai, receptes un kā to izaudzēt! Skaidro eksperte

Tējas sēne – kopšana

Izaudzēt tējas sēni mājas apstākļos  no nulles ir tikai puse no kaujas. Otra tikpat svarīga puse ir pareiza sēņu aprūpe. Pretējā gadījumā tu riskēsaņemt nevis garšīgu dzērienu, bet kaut ko, kas izskatās kā etiķis. Un vēl ļaunāk –tējas sēnes, kas audzēta sliktā aprūpē, vienkārši nomirs.

Starp citu, ir lielisks tējas sēnes Vese***as rādītājs – tai vienmēr jābūt uz ūdens virsmas. Ja tava sēne ir palikusi burkas apakšā vai pēc tējas lapu uzpildīšanas, tā atkal neuzpeld – ir ļoti iespējams, ka tā ir slima. Ja tējas sēne ir slima, tu esi pieļāvis kļūdu. Tātad, tā ir jāārstē, un visos gadījumos bez izņēmuma ārstēšanai ir viens uz tas pats priekšnosacījums – tīrība un pienācīga aprūpe.

 

Šķidruma tilpums

Kā tu atceries, sākotnēji burkā ir neliels šķidruma daudzums – aptuveni 0,5 litri. Bet, kad sēne jau ir paaugusies, šķidrumam jābūt daudz vairāk – apmēram trīs litriem. Pats par sevi saprotams, ka tējas sēne nav nekāds dekoratīvs priekšmets, un tu to dzersi. Tātad, neaizmirsti regulāri pievienot šķidrumu.

Lai to izdarītu, tu vari izmantot jau pagatavotas tējas lapas – aplej tās ar verdošu ūdeni, atdzesē, pievieno cukuru, tad ielej burkā. Cukurs nedrīkst būt ļoti lielā daudzumā – ne vairāk kā divas ēdamkarotes litrā šķidruma. Ja nepieciešams, tasi pievienojiet cukuru, kad dzersi sēni.

Ļoti daudzi cilvēki nefiltrē tējas lapas – viņi tās vienkārši pievieno. Sēnei nekādu kaitējumu šajā gadījumā tas nenodara, bet tev pašam vēlāk nebūs pārāk ērti dzert dzērienu. Tiesa, nebūs nekādu kaitējumu tikai tad, ja viss cukurs būs pilnībā izšķīdis – neviens cukura grauds nekad nedrīkst nonākt saskarē ar sēnītes virsmu.

 

 

Vannas diena

Vienu reizi divās vai trīs nedēļās pārliecinieties, ka tavai tējas sēnei ir vannas diena. Pašu sēni ļoti rūpīgi izņemt no burkas, uzliec uz plata trauka, mēģinot to nedeformēt. Šķidrumu, kurā atradās sēne, uzmanīgi nokās caur marles audumu un ielej tīrā trīs litru burkā.

Novietojiet trauku ar sēni izlietnē un viegli noskalo to ar siltu (bet ne karstu) ūdeni, atstājiet to gaisā dažas minūtes. Tad rūpīgi pārnes tējas sēni uz burku un nosedz vāku ar marles drānu. Tas arī viss. Šķiet, ka tā ir pilnīgi vienkārša procedūra, bet tā nešaubīgi ir svarīga, pateicoties kurai tava tējas sēne būs veselīga.

Pretējā gadījumā sēne sāks slimot – sākumā tā iegūs brūnu nokrāsu, un tad tā sāks pilnīgi stratificēties. Šādu sēni saglabāt būs jau ļoti grūti, un vairumā gadījumu ir vieglāk audzēt jaunu. Un dzērienu no šādas tējas sēnes parasti nav ieteicams dzert, jo tas ne tikai zaudē savas priekšrocības, bet vēl vairāk – tas kļūst bīstams Vese***ai. Atcerieties, ka tējas sēnes infūzijai vienmēr jābūt ļoti caurspīdīgai.

 

Tējas sēnes saglabāšana

Vēl viens būtisks nosacījums tējas sēnes Vese***ai ir tās pareiza uzglabāšana. Pirmkārt, temperatūrai ir jābūt pietiekami augstai tējas sēnes audzēšanas laikā. Pēc tam optimālā temperatūra nedrīkst pārsniegt 18 grādus. Otrkārt – gaisma. Tējas sēnes normālai augšanai gaisma ir vienkārši nepieciešama, un dienas gaismai jābūt vismaz 8 stundas. Bet ir jāizvairās no tiešas saules gaismas, tāpēc neatkārto ļoti bieži sastopamu kļūdu –nenovieto burku ar tējas sēni uz palodzes.

 

Labums no tējas sēnes

Ir neiespējami noslēgumā nepieminēt tējas sēnes labvēlīgās īpašības, jo ne velti taču tu ar viņām nodarbojies, ne tā?

Veicina metabolismu un stiprina imunitāti

Pirmais, ko nepieciešams atzīmēt, ir vitamīni. Tējas sēnes dzērienā ir daudz vairāk barības vielu nekā visdārgākajā vitamīnu un minerālu kompleksā. Vitamīni, minerālvielas, ogļskābe, pienskābe un citas skābes, minerāli, fermenti – tas nebūt nav viss saraksts. Tādēļ nav pārsteidzoši, ka tējas sēnes dzēriens pozitīvi ietekmē imūnsistēmas darbu un normalizē vielmaiņu.

 

Gremošanas trakts

Vai tev ir gastrīts, kolīts, kuņģa čūla un divpadsmitpirkstu zarnas čūla, disbioze? Tikai viena glāze tējas sēnes dzēriena tukšā dūšā spēj uzlabot situāciju tikai nedēļas laikā. Un tās regulāra izmantošana veicina pilnīgu atveseļošanos. Starp citu, dzēriens ļoti labi novērš pat visnopietnākās grēmas.

Kā redzi, tējas sēnes audzēšanā un aprūpē nav nekā sarežģīta. Tāpēc, ja tu esi izdomājis pats izaudzēt tējas sēne – uzdrīksties, jo ieguvumi ir acīmredzami!

 

Arī interesanti!  Lūk, kāpēc tūkstošiem japānietes obligāti dzer tējas sēnes uzlējumu! SPIED ŠEIT, lai lasītu rakstu!

 

Tējas sēne: Kā to izaudzēt no nulles? Īstenībā to var katrs! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

 

Avots: optim1stka

COMMENTS

Leave a Comment