Tērpu skate “RADOŠAIS NEMIERS”

Biedrība “Latviešu tautas mākslas savienība” ar Rīgas Domes atbalstu, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un Rīgas Centrālo bibliotēku, veikaliem Lindex, Reserved, Este, Palladium apaviem, Vacatio modeļu aģentūru, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, Birutas Mageles Stilistu skolu, rīko dažādās rokdarbu tehnikās pašdarināto tērpu skati “Radošais nemiers”.

Šoreiz pašas tērpu darinātājas nosauca savu kolekciju tēmas “Latvieša gēns cauri gadu simtiem”, “Rudenī var visu”, “Putni” zem kopējās virstēmas “Kronis visam”.

Visi interesenti aicināti uz skati 2018. gada 23.novembrī plkst.17.00 un 24.novembrī plkst. 12.00 uz Rīgas Centrālo bibliotēku Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā, kur varēs apskatīt dažādās rokdarbu tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Skatei pieteikti tērpi, kurus izvērtējusi profesionāla žūrija oriģinalitātes, kvalitātes, tehniskā izpildījuma un sarežģītības, kā arī to estētikas jomā.

Ikgadējā pašdarināto tērpu skatē piedalās studijas un tērpu meistari no visas Latvijas. Tērpus demonstrēs gan modeles, gan paši tērpu autori. Tā būs iespēja vienuviet ieraudzīt labāko rokdarbnieku veikumu. Muzikālo pavadījumu nodrošinās folkloras kopa “Kokle”.

Ieeja ar ielūgumiem. Ielūgumus iespējams saņemt Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā no 2018.gada 16.novembra līdz 23.novembrim bibliotēkas darba laikā darbdienās 9.00 – 20.00, sestdien 10.00 – 17.00.

Vairāk informācijas: http://tautasmaksla.lv/ .

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67037125

Leave a Comment