Ukrainas prezidents Zelenskis ir pārliecināts, ka raķete, kas nokrita Polijā, nav no viņu valsts.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis ir pārliecināts, ka otrdien Polijā nokritusī raķete nebija Ukrainas raķete.

Esmu pārliecināts, ka postījumus neizraisīja mūsu raķete vai mūsu raķešu uzbrukums. Mēs piedalīsimies izmeklēšanā un noteikti būsim pareizi. Es vēlos, lai mēs būtu patiesi, un, ja tā būtu mūsu aizstāvība, tad es vēlos šos pierādījumus. Jūsu rīcībā esošie dati ir vērtīgs instruments izmeklēšanā.

Pēc prezidenta teiktā, Ukrainas Bruņoto spēku un Gaisa spēku pavēlniecības ziņojumi ir apliecinājuši, ka viņam ir šo svarīgo iestāžu pārziņā esošo cilvēku uzticība. Zelenskis arī uzskata, ka Ukrainai jāļauj no jauna izdzīvot atmiņā notikušo.

Jau ziņots, ka otrdien, kad Krievija atkal pakļāva Ukrainu masveida raķešu apšaudei, raķete nokrita arī Polijas teritorijā, nogalinot divus cilvēkus. Sākotnēji izskanēja ziņas, ka tā bijusi viena no Krievijas karaspēka izšautajām raķetēm.

Tomēr trešdien Polijas un NATO amatpersonas atzina, ka ticamāka versija ir tāda, ka Polijā nokritusi Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas raķete. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs uzsvēra, ka Krievija ir pilnībā atbildīga par pašreizējo situāciju.

Leave a Comment