Uzvelkot šo, tu izskatīsies kā turīga un eleganta sieviete: 2024.gada pavasara modes “kliedziens” – “zosu kājiņu” apdruka no Koko Šaneles

Foto – ekrānuzņēmums/ Pinterest

Pavasaris ir nācis ar jaunām un ļoti sievišķīgām modes vēsmām. Šajā sezonā pilnīgais TOP modes “kliedziens” būs pasaulslavenās modes dizaineres Koko Šaneles motīvs – audums apdruka, kas saucas “zosu kājiņas”. Visvairāk šo tendenci dizaineri ieviesuši tieši mēteļos, un kāpēc gan ne, jo tie ir tik debešķīgi sievišķīgi!

Pasaulslavenā modes dizainere Koko Šanele, īstajā vārdā Gabriēla Bonēra Šanele (Gabrielle Bonheur Chanel), bija franču modes māksliniece, kura pamatoti tiek uzskatīta par vienu no 20. gadsimta ietekmīgākajām figūrām modes pasaulē. Viņa ir pazīstama ar eleganto un praktisko sieviešu apģērbu ieviešanu modes pasaulē, kā arī ar ikoniskiem elementiem, piemēram, mazo melno kokteiļkleitiņu un “Chanel No. 5” slaveno aromātu.

Foto – Pexels

Interesanti, ka Šanele nekad nezīmēja skices, bet vienmēr strādāja “dzīvajā” ar modelēm, uzskatot, ka apģērbam ir jābūt “kustīgam”. Viņa, kā sieviete, popularizēja praktiskus un ērtus apģērbus, atbrīvojot viņas no iepriekšējām modes tendencēm, kas bija ļoti ierobežojošas.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Šanele bija ļoti neatkarīga un spēcīga sieviete, kura veiksmīgi uzbūvēja savu modes modes impēriju. Papildus modes dizainam, viņa ietekmēja arī citas kultūras jomas, piemēram, popularizējot iesauļotu ādas krāsu kā skaistuma standartu.

Foto – ekrānuzņēmums/ Pinterest

Bet kādi tad tieši šajā pavasara sezonā ir aktuālākie apģērbi?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment