Vecmāmiņas paņēmiens, kā iebiedēt laputis, lai tās uzreiz pamestu dārzu

Citas tautas metodes

Spirts ir palīgs jebkurā dārzeņu dārzā. To izmanto dažādiem mērķiem, un viens no tiem ir cīņa pret laputīm. Vienkārši atšķaidiet 1 ēdamkaroti vielas 10 litros ūdens. Tad ar iegūto maisījumu jāapsmidzina skartie augi.

Piemērotas būs arī parasto mārrutku lapas. Sasmalciniet tik daudz lapu, cik nepieciešams, lai piepildītu pusi spaiņa. Tad visu pārlej ar siltu ūdeni un ļauj ievilkties 2-3 stundas. Novārījumu izkāš un ar to apsmidzina skartos augus.

Pēc tāda paša principa var pagatavot nātru uzlējumu. Tomēr proporcijas būs atšķirīgas. Uz 1 litru ūdens būs nepieciešams apmēram 100-200 g auga. Noturiet maisījumu 24 stundas, pēc tam pārkāšiet un lietojiet saskaņā ar norādījumiem.

Izšķīdina 200 g sinepju pulvera 10 litros silta ūdens. Šis ir vēl viens lieliska šķīduma pret laputīm variants. Cīņā pret kaitēkļiem visas metodes ir labas. Kā ar neparastu koksnes pelnu uzlējumu? Jums būs nepieciešams vesels kilograms pelnu! Tas jāsajauc ar 10 litriem verdoša ūdens un jānotur 24 stundas. Pēc tam rīkojieties pēc vecās shēmas: izkāš un apsmidzina augus.

 

Leave a Comment