Pareizais veids kā pagatavot putnu gaļu
Aptuveni 90% no mums joprojām tic tam, ka papildu tauku noskalošana no vistas, padara to tīrāku, drošāku un veselīgāku. Izrādās, ka tas ir ļoti tālu no patiesības – pagājušā vasarā ēdiena drošības eksperti Drekselas universitātē izveidoja publisku kampaņu, lai izskaidrotu kāpēc. Skalošana aizvāc slimību izraisošas baktērijas kā, piemēram, salmonellu. Sīki pilieni var pārnēsāt baktērijas līdz pat metram no izlietnes, piesārņojot ēdienu, virtuves piederumus, bērnu barojamos krēsliņus, tavas drēbes, rokas un ādu. Vienīgais, kas spēj nogalināt šīs baktērijas (un padarīt gaļu drošu) ir gatavošana augstā temperatūrā – maģiskais skaitlis, ko, iespējams, atceries ir 100°C.
Mikro izmaiņas: Gatavo savu vistu nemazgātu vai noslauki to ar sausu papīra dvielīti pirms liec to cepties, pretēji skalošanai, noslaucīšana neizplata baktērijas gaisā (galvenais atceries uzreiz virtuves dvielīti izmest atkritumos).