15 ājurvēdas noteikumi ideālam ķermenim!

Sezama eļļa

Masāža ar nelielu daudzumu sezama eļļas zonā zem krūšu kaula uzlabos gremošanu un radīs viegluma sajūtu.

Galvas ādas masāža

Intensīva galvas ādas masāža ar kokosriekstu eļļu ir neticami izdevīga. Šī procedūra palīdzēs padarīt maņas asākus un padarīs matus mīkstus un mitrinātus.

Attīriet deguna ejas

Katru rītu izskalojiet degunu ar siltu sālsūdeni un jutīsiet, ka rīta galvassāpes pazudīs!

Neizlaidiet ēdienreizes.

Tas izraisa gremošanas sistēmas traucējumus. Mēģiniet ēst 3 pilnas ēdienreizes dienā un 2 uzkodas. Smagākā maltīte ir dienas vidū, taču noteikti pagatavojiet vakariņas vieglas. Tas palīdzēs saglabāt ideālo svaru, izvairīties no kuņģa-zarnu trakta slimībām un palielināt paredzamo dzīves ilgumu.

Ēd, kad esi izsalcis.

Ēšana bez izsalkuma sajūtas ir grēks, kas veicina sārņu veidošanos organismā. Ēd tikai labā garastāvoklī!

Izvairieties no nesaderīgiem pārtikas produktiem

Visiem ēdieniem, ko ēdat vienā reizē, jābūt harmonijā vienam ar otru. Pārtika, kas atšķiras pēc sastāva, garšas vai ietekmes uz gremošanu, veicina toksīnu veidošanos organismā. Ēdiet olbaltumvielas atsevišķi no ogļhidrātiem, un augļi ir pilnīgi atsevišķa maltīte.

Mīli ingveru

Mēģiniet katru maltīti sākt ar ingveru. Neliels daudzums marinētu sakņu palīdzēs uzlabot gremošanu.

Ēdienam jābūt svaigam.

Tiek uzskatīts, ka jo ātrāk ēdiens pēc pagatavošanas nonāk pie galda, jo tas ir veselīgāks. Veselīgs ēdiens ir ēdiens, kura pagatavošana neaizņem pārāk ilgu laiku.

Sula no burkāniem, bietēm un gurķiem

Svaigi burkāni, bietes un gurķi brokastīs palīdzēs uzlabot gremošanu, atbrīvoties no aizcietējumiem un attīrīt aknas.

Inhalācijas ar eikalipta eļļu

Veiciet šīs inhalācijas 1-2 reizes nedēļā, un jūs jutīsities daudz veselīgāk un enerģiskāk, kā arī atbrīvosities no galvassāpēm un deguna blakusdobumu sastrēgumiem.

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 25. septembra līdz 1. oktobrim: Lauvai būs iespēja dzēst parādus, bet Ūdensvīriem jātaupa nauda!

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 25. septembra līdz 1. oktobrim: daudziem šis periods sola lielas pārmaiņas!

Aktīvs dzīvesveids

Tikai 30-40 minūtes fiziskas aktivitātes (skriešana, peldēšana, pastaigas) dienā padarīs jūsu ķermeni izturīgāku, elastīgāku un līdzsvarotāku.

Atrodiet laiku meditācijai

Atrodiet 20 minūtes meditācijai no rīta un vakarā. Jūs jutīsiet, ka jūsu prāts ir kļuvis skaidrs, un jūsu dzīvības enerģijai nav robežu.

Elpošanas vingrinājumi

Elpošanas prakse palīdzēs līdzsvarot domas, sakārtos vēderu un uzlabos gremošanu!

Un atcerieties, ka sevis kontrole ēšanas laikā ir pirmais solis ceļā uz svara zaudēšanu! Un optimālais svars nav tas, ko mums diktē mode, bet gan tas, pie kura tu jūties vesels, enerģisks un laimīgs. Galu galā laba veselība un mirdzošas acis vienmēr tiek turētas lielā cieņā.

Ja raksts jums bija noderīgs, dalieties tajā ar draugiem.