4 senās budisma patiesības, kas paliek aktuālas arī pēc tūkstošiem gadu

Budisms jau ir vairākus tūkstošus gadu vecs, taču pat vissenākās šīs mācības patiesības ir aktuālas līdz mūsdienām. Tie nav pretrunā ar vairuma reliģiju patiesībām un palīdz cilvēkiem labāk izprast sevi un savu likteni.

Budisma filozofija un idejas dzīvo tūkstošiem gadu bez izmaiņām. Simtiem miljonu cilvēku tiem seko, atzīmējot garīgo mieru un mieru. Cilvēki ir bijuši pārliecināti par budisma padomiem un patiesībām daudzus gadsimtus. Tas ir tas, uz ko būtu jātiecas ikvienam, lai pasauli un savu dzīvi padarītu labāku.

1. Mīli to, ko dari, un negaidi rezultātus

Ir tikai trīs veidu cilvēki:

  • tie, kas nestrādā un kuriem nav mērķu;
  • tie, kas mūžīgi meklē kaut ko jaunu sev;
  • tiem, kas dzīvo sev un citiem.

Pirmā tipa cilvēki ir neaktīvi. Viņi ir pieraduši tikai saņemt, bet neko nedod. Tā dzīvo mazuļi. Tāpat kā bērni, viņi vēl nenes neko jaunu sabiedrībai un Visumam, bet viņi vienmēr var pacelties pakāpienu augstāk, izaugt.

Otrs veids ir savtīgi cilvēki . Viņi strādā, meklē jaunus mērķus, kaut ko sasniedz, bet dara to tikai sev. Austrumu filozofi atgādina šādiem cilvēkiem, ka viņi nekad neatradīs laimi, jo viņu mērķi un vēlmes pastāvīgi mainīsies un pieaugs. Tās ir laimes sacīkstes, kuras nevar uzvarēt.

Trešais veids ir apgaismoti cilvēki , kuri mīl savu darbu, bet negaida materiālu stimulu. Viņi neizrāda alkatību un uzskata citu cilvēku smaidu un laimi par labāko samaksu par saviem darbiem.

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 7. līdz 13. augustam: vājums šajā nedēļā var sarūpēt zaudējumus!

Lasi arī: Neviens nesaprot kā tas varēja notikt, ka slavenā, veselīga dzīvesveida, blogere 39 gadu vecumā devās mūžībā

Tiek uzskatīts, ka cilvēkam jādara tikai tas, kas viņam patīk, bet ne peļņas nolūkos. Šim biznesam ir jāsniedz prieks un jānes pozitīvas emocijas no paša procesa. Tevi nevajadzētu motivēt darba augļiem – naudai vai popularitātei. Tevi noteikti vada mīlestība.

2. Centieties būt novērotāji

Cilvēku mūsdienu pasaulē pastāvīgi ieskauj problēmas un nepatikšanas, kas liek viņam nervozēt, domāt par negatīvismu un satraukumu. Mūsu dzīves temps nepārtraukti pieaug – mēs esam tik stipri iesaistīti lietās, ka tās mums kļūst par dzīves jēgu.

Ja esi informācijas plūsmas pārņemts, tev uz laiku jāpārvēršas par novērotāju, kurš uz visu skatās no malas. Meditācijas māksla jums to palīdzēs. Meditatīvās prakses palīdz cilvēkiem stabilizēt savu iekšējo pasauli, atbrīvoties no raizēm un nevajadzīgām domām. Iemācīties meditēt  nav grūti, neskatoties uz to, ka daudzi cilvēki domā pretēji.

Nevar uzreiz reaģēt uz visu, kas notiek. Vispirms ir jāapzinās piedzīvotās emocijas, sajūtas, notikumi. Šī emociju viesuļvētra nerimsies, kamēr būsim tās epicentrā.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment