8 kļūdas, kas neļauj jums atpūsties nedēļas nogalē: mēs visi tās pieļaujam

Kad tuvojas nedēļas nogale, ir ļoti viegli aizrauties un mēģināt visu paveikt divās nedēļas nogales dienās.

Sestdiena un svētdiena aizlido garām, un jūs jūtaties tā, it kā nemaz nebūtu atpūties. Iemesls tam ir nepareizi pavadīts laiks, nespēja pārslēgties un atpūsties. Pastāstīsim, kādas kļūdas traucē mums labi atpūsties nedēļas nogalē.

Jūs cenšaties izdarīt visu

Visbiežāk pieļautā kļūda ir uzņemties pārāk daudz. Kad tuvojas nedēļas nogale, ir viegli aizrauties un mēģināt visu paveikt divās nedēļas nogales dienās. Šāda pārslodze ne tikai neļauj organismam atpūsties, bet arī palielina stresu visu plānoto uzdevumu dēļ, kas jāpaveic līdz pirmdienai. Padomājiet par plānu saīsināšanu vai deleģējiet dažus uzdevumus mājsaimniecībā, lai nejustos pārslogots.

Darba pārnešana uz mājām vai nepabeigto darbu pabeigšana

Šis ieradums izpludina robežu starp profesionālo un personīgo dzīvi. Pētījumi liecina: lai mazinātu stresu un novērstu izdegšanu, ir svarīgi brīvdienās atteikties no ar darbu saistītām aktivitātēm.

Kad ir piektdienas vakars, uzkrājiet drosmi un izslēdziet darba tērzēšanu un e-pasta paziņojumus. Atvēliet sev laiku ziņojumu un e-pasta vēstuļu pārbaudei ne vairāk kā vienu stundu dienā un ne pirms gulētiešanas. Šādā veidā jūs nebūsiet pielīmēts pie saviem sīkrīkiem un varēsiet pilnvērtīgi atpūsties.

Trokšņainas ballītes kopā ar draugiem

Daudzi cilvēki maldīgi uzskata, ka socializēšanās ar draugiem ir neatņemama nedēļas nogales brīvdienu pavadīšanas sastāvdaļa. Taču tas var būt tikpat stresaini kā pārmērīga grādīgo dzērienu lietošana.

Tiecieties ar draugiem uz kafijas tasi vai pusdienām darba dienās, nevis nedēļas nogalēs rīkojiet plašas ballītes līdz vēlai naktij. Klusākas socializēšanās formas ļaus jūsu ķermenim un prātam pietiekami atpūsties, neradot nevajadzīgu stresu no pārāk lielām izklaidēm.

Pārēšanās

Tā ir bieži sastopama lamatas, kurās cilvēki bieži iekrīt, kad viņiem ir drudžaina nedēļas nogale ar draugiem vai brīvajā laikā nav ieplānots nekas cits. Protams, dažkārt var atļauties kaut ko garšīgu, taču vislabāk ir izvairīties no pārēšanās. Starp citu, liels saldumu daudzums pirms gulētiešanas var izraisīt bezmiegu.

Centieties nedēļas nogalēs pārāk nemainīt ēšanas paradumus un nepārēsties, sēžot pie televizora vai datora ekrāna. Pārliecinieties, ka tas, ko ēdat un dzerat, ir lietderīgi gan no veselības, gan emocionālā viedokļa. Ēdiet pārdomāti.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment