Atklāju manas vecmāmiņas dzidra buljona noslēpumu

Kā pagatavot dzidru buljonu? Gandrīz katra mājsaimniece sev uzdod šo jautājumu. Tas ir saprotams, jo jūs vēlaties pagatavot perfektu zupu.

Tādu, lai tā būtu kristāldzidra, kā dimants. Vai arī tādu, lai tā mirdzētu kā dzintars un piesaistītu katra viesa uzmanību. Kādus noslēpumus mēs esam sagatavojuši šajā rakstā, lai pagatavotu tikai dzidrus buljonus?

Kā pagatavot dzidru buljonu

Lai pagatavotu dzidru buljonu, uzvāriet to uz lielas uguns. Tiklīdz šķidrums sāk vārīties, samaziniet siltumu un pievienojiet dažas ēdamkarotes auksta ūdens. Atkārtojiet manipulācijas 3 reizes un pēc tam pagaidiet, līdz ūdens atkal uzvārās. Protams, nedrīkst aizmirst noņemt putas no buljona augšdaļas. Dariet to ļoti uzmanīgi, lai neapdedzinātos.

Starp citu, mēs iesakām lielisku dzīves padomu, kas palīdzēs tikt galā ar pārmērīgu putu daudzumu katliņā. Piemēram, ja jums nav laika noņemt putas un tās tūlīt pārvārīsies, nosmērējiet katliņu un plīts virsmu. Šādā gadījumā ātri iemetiet katliņā dažus ledus gabaliņus. Pietiek ar 2 vai 3 gabaliņiem, lai samazinātu putas un noregulētu plīts jaudu. Viss ir tīrs, skaists un rūpīgi kontrolēts.

Noderīgi triki

Pareiza sastāvdaļu pievienošanas procedūra ūdenim palīdzēs tikt galā ar pārmērīgu putu veidošanos . Neaizmirstiet pēc katras sastāvdaļas pievienošanas pagaidīt, līdz šķidrums uzvārās. Turklāt daži pat izmanto olu čaumalas dzīvesveida padomu. Tiek uzskatīts, ka olu čaumalas gabaliņš novērš buljona duļķainību.

Bet šajā gadījumā jums jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem. Jā, jūs varat rūpīgi izmazgāt čaumalu. Taču patogēno baktēriju pārnešanas risks joprojām pastāv. Ja vēlaties riskēt un izmēģināt šādu dzīves padomu, tad pievienojiet čaumalas, kas ir termiski apstrādātas. Vismaz 10 minūtes 100 grādu temperatūrā.

Kristāldzidrs

Gadās arī, ka visas putas var nonākt katla apakšā. Kā to no turienes dabūt ārā? Vai tiešām būs jāsamierinās ar duļķainu, apšaubāmi pelēku zupu? Tas tā nav. Pamēģiniet šādam buljonam pievienot glāzi auksta ūdens un samaisīt. Tagad nogulsnēm vajadzētu pacelties augšpusē, un tās var viegli izņemt ar karoti vai putu karoti.

Kā pagatavot dzidru buljonu savai mīļotajai ģimenei

Piedāvājam Jums ārkārtīgi veselīgu vistas buljonu ar zaļajiem zirnīšiem. Šī dārzeņa sezona ir pilnā sparā, tāpēc nav ne minūtes ko zaudēt. Turklāt šādu zupu var piedāvāt pat bērniem. Jaunie zirnīši ir apveltīti ar vitamīniem un labvēlīgām vielām. Un to spilgtā dabiskā krāsa noteikti ieinteresēs mazos.

Sastāvdaļas

1,5 l ūdens

300 vistas filejas

2 kartupeļi

1 sīpols

1 burkāns

augu eļļa

zaļie zirnīši

lauru lapa

garšvielas

zaļumi (pēc izvēles)

Sagatavošana

1.Rūpīgi nomazgājiet vistas fileju, sagrieziet mazos gabaliņos un sāciet gatavot. Mēs pieņemam, ka jūs jau zināt, kā pagatavot dzidru buljonu. Izņemiet gatavo vārīto gaļu no ūdens un atdzesējiet.

2.Buljonā iemet sasmalcinātus kartupeļus, garšvielas, sīpolus un lauru lapas. Vienlaikus apcep vistu līdz zeltaini brūni. Tā tā būs daudz garšīgāka. Burkāni arī jāapcep. To var izdarīt tikai eļļā, tūlīt pēc vistas.

Lasi vēl: Šie 5 augi attīra gaisu jūsu guļamistabā, tāpēc turiet tos savā istabā

3.Visbeidzot, buljonā ieberiet nomazgātos zaļos zirnīšus. Vāriet apmēram 10–15 minūtes. Pēc tam kopējā katlā pievienojiet burkānus, apbrūninātu vistu, smalki sagrieztus zaļumus un vāriet vēl apmēram 10 minūtes.

Grūti vārdos aprakstīt, cik labs ir šis buljons. Tāpēc ļoti iesakām to pagatavot tuvākajās dienās. Ir pienācis laiks iepriecināt savu ģimeni ar veselīgu vasaras kārumu. Zaļie zirnīši piešķirs jums garšu dažādību, bet dzidrs vistas buljons piešķirs dzīvības enerģiju un skaistumu.