Baltijas modes un tekstila izstāde – jau aprīlī Ķīpsalā

No 26. līdz 28.aprīlim Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais modes un tekstila industrijas pasākums profesionāļiem un interesentiem – “Baltic Fashion & Textile RIGA 2019”, kurā varēs apskatīt un iegādāties dažādus audumus un materiālus, šūšanas tehniku, gatavos apģērbus un aksesuārus. Būs arī semināri un modes skates!

Lai veicinātu Baltijas dizaina pazīstamību un popularitāti, šogad izstādē pirmo reizi darbosies Fashion Pop-up Street, kurā varēs iepazīt un iegādāties jaunas un unikālas apģērbu kolekcijas. Lietuvu pārstāvēs dizainers Marijus Vepšta (Marius Vepšta), zīmoli “A.P. Line” un “Shyzuka Bags”, Igauniju – “Kyllike” un “Vetka Fashion”, bet Latviju – “Linden Leaf”, “Loviletters”, “Epifania” u. c.

“Baltic Fashion & Textile Riga 2019” savu produkciju prezentēs uzņēmumi no vismaz 11 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Itālijas, Apvienotās Karalistes, Bulgārijas u. c. Izstādē būs plaši pārstāvēti audumu ražotāji, pieejams daudzpusīgs šūšanas piederumu, mājas tekstila un interjera audumu klāsts, kā arī šūšanas iekārtas un ekipējums industriālajiem ražotājiem. Tāpat būs iespējams iegādāties jau gatavu apģērbu sievietēm, vīriešiem un bērniem – no veļas un sporta apģērba līdz pat apaviem un aksesuāriem.

Pasaulē vadošā šujmašīnu ražotāja “Juki” ekspozīcijā varēs apskatīt un izmēģināt šujmašīnas gan iesācējiem, gan profesionāļiem. Uzņēmumiem tiks piedāvāts jauns risinājums ražošanas digitalizācijai un efektivitātes palielināšanai – JaNets programmatūra.

Neatņemama izstādes sadaļa ir Inovāciju stends, kas iepazīstinās ar jaunumiem tekstila un modes nozarē Latvijā – transformējamiem mēteļiem no “Espatte”, dizaina sporta apģērbu “Fit and Feminine”, funkcionālajiem “Colorfall” lietusmēteļiem un apģērbu sievietēm.

Apmeklētāji varēs iepazīt arī “Magnetic Latvia” biznesa inkubatoros attīstītos produktus – apskāvieniem piemēroto apģērbu “be-with”, sievišķīgos “RainSisters” mēteļus, “Forgaminnt KIDS” jaundzimušo apģērbu, kurā izmantots dzintara pavediens, ekoloģisko gultas veļu “MeadowMe”, kas izšūta ar pļavas ziediem, videi draudzīgos apģērbu pakaramos “Trempel”, interjera priekšmetus no “IkoCrochet”, zīmola “ZĪLE” īpaši atlasītos un pārstrādātos apģērbus, kā arī dabīgo materiālu apģērbu ražotāju “MaiMai”.

Izstādē norisināsies arī Rīgas Modes seminārs, kurā uzņēmējs un pētnieks Migels Anželu Karvaļu (Miguel Angelo Carvalho) no Portugāles stāstīs par produktivitāti apģērbu rūpniecībā, bet par krāsu stratēģijām un radošiem modes un apakšveļas iedvesmas avotiem 2020. / 2021. gada rudens / ziemas sezonā atklās Francijas „Carlin Creative Trend Bureau” pārstāve Pavina Suvanlazī (Pavina Souvanlasy).

Savukārt Latvijas Tehnoloģiju centrs 26. aprīlī aicina apmeklēt semināru “Tekstila industrija un biznesa kultūra Latvijā un Baltijas valstīs”. “Baltic Fashion & Textile Riga 2019” notiks arī kontaktbirža, kurā nozares profesionāļiem būs iespēja veidot noderīgus, starptautiskus kontaktus. Uzņēmumi, kas meklē sadarbības partnerus Baltijā, Eiropā un citviet pasaulē, var reģistrēties kontaktbiržai līdz 23. aprīlim: https://baltic-fashion-textile-2019.b2match.io/.

“Baltic Fashion & Textile” ir lielākā modes un tekstila izstāde Baltijā, kuru apmeklē vairāk nekā 9000 interesentu no vismaz 25 pasaules valstīm, vidēji 4000 no tiem ir profesionālie apmeklētāji – iepircēji, ražotāji, un tirgotāji. Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks plašākā bērnu preču un aktivitāšu izstāde “Bērnu pasaule 2019”.

Seko līdzi izstādes jaunumiem: www.bt1.lv/fashion un facebook.com/BalticFashionAndTextileRiga

Leave a Comment