Gardās brokastu pankūkas, kurās ir pievienota slepenā sastāvdaļa, lai tās būtu neatkārtojamas

Neatkarīgi no tā, vai ir dzimšanas diena, brīvdiena vai vienkārši tāpēc, ka jums tā gribas, pagatavojot pankūku partiju, noteikti jutīsieties kā svinētājs.

Nepieciešamie produkti:

Pankūkas
1 1/2 tases (180 g) miltu
2 ēdamkarotes (24 g) šokolādes skaidiņas
2 ēdamkarotes (28 g) cukura
1 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
3/4 tējkarotes cepamās sodas
1 tējkarote sāls
1 1/2 glāzes paniņu
1 liela ola
3 ēdamkarotes avokado eļļas vai citas neitrālas eļļas
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta

Glazūra
1 1/2 glāzes (170 g) pūdercukura
4 ēdamkarotes (64 g) nesālīta sviesta
1/2 glāzes biezā krējuma
1/8 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Putukrējums, pēc izvēles

1.pagatavošanas solis:

Vidēji lielā bļodā līdz maisījumam samaisiet miltus, šokolādes skaidiņas, cukuru, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli.

2.pagatavošanas solis:

Atsevišķā vidējā traukā saputojiet paniņas, olu, avokado eļļu, vaniļas un mandeļu ekstraktu. Samaisiet līdz vienai masai, apmēram 15 sekundes.

3.pagatavošanas solis:

Ielejiet paniņu miltu maisījumā un saputojiet to visu kopā.

Ļaujiet mīklai atpūsties 10 minūtes. Atpūtas laikā mīkla sabiezēs un kļūs nedaudz putojoša. Pa to laiku pagatavojiet glazūru.

4.pagatavošanas solis:

Nelielā bļodā sakuliet pūdercukuru, izkusušo sviestu, biezo krējumu, vaniļas ekstraktu un sāli līdz viendabīgai masai. Glazūra būs bieza kā karameļu mērce. Ja tā ir pārāk plāna, pievienojiet vairāk pūdercukura – pa 1 ēdamkarotei. Ja maisījums ir pārāk biezs, pievienojiet biezo krējumu pa 1 ēdamkarotei, līdz sasniegsiet vēlamo konsistenci.

5.pagatavošanas solis:

Nelielā bļodiņā ielejiet 1 ēdamkaroti avokado vai citas neitrālas eļļas. Iemērciet eļļā karstumizturīgu otiņu un ar to apsmērējiet lielu pannu ar nelīpošu virsmu (apmēram 1 tējkaroti). Uzkarsējiet uz vidēji lēnas uguns. Ja izmantojiet cepeškrāsni, eļļu uzlejiet, kā norādīts iepriekš, un iestatiet temperatūru uz 325 °grādiem.

6.pagatavošanas solis:

Pārbaudiet, vai panna ir karsta, uzlejot uz tās nedaudz ūdens. Kad panna ir gatava, uz pannas uzberiet 1/4 glāzes mīklas, lai izveidotu 3 cm apli. Turpiniet vēl divas reizes vai tik daudz, cik pannā var ievietot, neveidojot pārpildījumu no mīklas. Atstājiet vismaz 1 cm atstarpi starp pankūkām. Gatavojiet 2-3 minūtes vai līdz malas ir nedaudz sausas, uzpūstas un pankūku centrā redzami burbuļi. Pankūkai jābūt viegli apbrūninātai.

Lasi vēl: Kokosriekstā sautēta menca ar ingveru un laimu

Ar lokanu lāpstiņu apvērsiet pankūkas un turpiniet cepšanu 2 minūtes vai līdz pankūkas ir viegli brūnas un apcepušās. Cepuma gatavību var pārbaudīt, iebāžot lokanās lāpstiņas malu pankūkas apakšpusē. Ja lāpstiņu izņemot ārā ir tīra, tad ziniet, ka pankūkas ir gatavas. Pārceliet pankūkas uz šķīvja un atkārtojiet procesu līdz visa mīkla ir pagatavota.

7.pagatavošanas solis:

Uzklājiet glazūru uz siltām pankūkām, pievienojiet glāzi putukrējuma, ja vēlaties, pārberiet ar šokolādes skaidiņām un pasniedziet.

Atlikušajām pankūkām ļaujiet atdzist un pēc tam uzglabājiet tās ledusskapī hermētiskā traukā līdz pat 1 nedēļai. Atlikušo glazūru uzglabājiet ledusskapī hermētiskā traukā līdz 1 nedēļai. Sastingušo glazūru atlaidiniet, iemaisot nedaudz silta ūdens.

 

Leave a Comment