Ja runa ir par pārtikas produktu uzglabāšanu un drošību, var būt sarežģīti saglabāt skaidrību, jo īpaši attiecībā uz produktiem. Dažus augļus, piemēram, ogas un vīnogas, noteikti vajadzētu uzglabāt ledusskapī, bet citiem, piemēram, banāniem un tomātiem, vislabāk derēs uzglabāt uz galda.
Citus, piemēram, mango un bumbierus, var izmantot jebkurā gadījumā. Vai vēlaties uzzināt, kur iederas citrusaugļi, piemēram, apelsīni? Mēs sazinājāmies ar dažiem ekspertiem, lai noskaidrotu labākos uzglabāšanas padomus, kā apelsīnus saglabāt svaigus.
Vai apelsīni ir jāglabā ledusskapī?
Tas, vai apelsīni jāglabā ledusskapī, lielā mērā ir atkarīgs no tā, cik drīz tos plānojat izmantot. Ja plānojat apelsīnus apēst ātri, vienas līdz divu dienu laikā, abi mūsu eksperti ir vienisprātis, ka to uzglabāšana istabas temperatūrā ir pilnīgi piemērota.
Apelsīni nav jāglabā ledusskapī uzreiz. Ja plānojat tos apēst nedēļas laikā, tos var uzglabāt uz galda. Patiesībā tie būs garšīgāki, jo istabas temperatūrā tie ir nedaudz saldāki.
Tomēr, ja vēlaties apelsīnus uzglabāt ilgāk – aptuveni divas līdz trīs nedēļas vai pat līdz mēnesim -, pirms tos apēdat svaigus vai izmantojat kūkā vai sulas kokteilī, vislabāk tos uzglabāt ledusskapī. Tas palīdzēs palēnināt to nogatavošanos un saglabāt tos svaigus daudz ilgāk.
Lasi vēl: 7 priekšmeti, kurus ziemā nekad nevajadzētu atstāt ārpus telpām
Apelsīni jāuzglabā ledusskapī, lai novērstu mitruma zudumu un saglabātu tekstūru un garšu. Tā kā tie tiek novākti to nogatavošanās brīdī, kad tie ir nogatavojušies, parasti pēc to iegādes tiem nav nepieciešama turpmāka nogatavināšana. Lai saglabātu to svaigumu, svarīgi tos pēc iespējas ilgāk uzglabāt aukstumā.
Kā uzglabāt apelsīnus
Ja plānojat apelsīnus vienu vai divas dienas uzglabāt istabas temperatūrā, pārliecinieties, ka tie atrodas vēsā, sausā vietā, prom no tiešiem saules stariem. Augļu bļoda vai atvērts grozs ir lieliski piemērots, jo tas ļauj tiem elpot.
Ja apelsīnus uzglabājat ledusskapī, iesakām tos glabāt saldētavas atvilktnē un turēt vēdināmā maisiņā vai labi vēdināmā traukā, kas nodrošina gaisa cirkulāciju. Tas palīdz novērst pelējuma veidošanos. Jūs vēlaties, lai tie paliktu svaigi, nevis samirkuši.
Izvairīties no apelsīnu iepriekšējas mazgāšanas, jo tas paātrina bojāšanās procesu. Tā vietā ieplānojiet tos mazgāt tieši pirms ēšanas. Lai gan jūs ēdat tikai mīkstumu, ir labi tos ātri noskalot, lai atbrīvotos no netīrumiem, kas varētu būt uz mizas.
Neatkarīgi no tā, vai apelsīni atrodas uz letes vai ledusskapī, pārliecinieties, ka tos uzglabājat atsevišķi no augļiem, piemēram, āboliem un banāniem, kas var paātrināt to nogatavošanās un bojāšanās procesu. Arī kartupeļi un citrusaugļi jāuzglabā atsevišķi, jo kartupeļi izdala mitrumu, kas var paātrināt apelsīnu pelēšanu. Ja nevēlaties, lai jūsu augļu salāti pārāk ātri pārvērstos par putru, atvēliet apelsīniem atsevišķu vietu.
Hi my family member I want to say that this post is awesome nice written and come with approximately all significant infos I would like to peer extra posts like this
I have been surfing online more than 3 hours today yet I never found any interesting article like yours It is pretty worth enough for me In my opinion if all web owners and bloggers made good content as you did the web will be much more useful than ever before
i9edcm