Ja jūsu kājas ir smagas un jums nav spēka staigāt, pārtrauciet to valkāt, atvieglojums nāks nekavējoties

Mūsu dzīve kūsā ar neizsīkstošu straumi. Reizēm tas mūs apdāvina ar laimi un mīlestību, bet citreiz – ar ledainu neveiksmju lietu. Spēja kontrolēt spēcīgu iekšējo pieredzi ir spēcīga prasme stabilai psihei un daudz ko citu! Ikviens, kurš spēj kontrolēt savas emocijas, varēs izārstēties no daudzām fiziskām slimībām.

Iekšējie pārdzīvojumi

Apskatīsim vienu ilustratīvu piemēru. Cilvēki bieži sūdzas par sāpēm kājās. Slimības cēlonis var būt liekais svars. Šeit viss ir loģiski: kājas un mugurkauls saņem pārmērīgu stresu, un novājināti muskuļi un cīpslas nevar tikt galā ar to.

Tomēr tas notiek arī savādāk. Cilvēks necieš no liekā svara, bet kājas un mugura vienalga sāp. It kā kaut kas neredzams spiestu mugurkaulu. Kas tas varētu būt? Pievērsīsimies psihosomatikai. Eksperti runā par nemateriālo nastu, ko mēs nesam uz saviem pleciem. Tās ir smagas emocijas, kuras cilvēks nevar pārdzīvot.

Dzīvē ir noticis kāds šoks – strīds, traģēdija, maldināšana vai bēdas. Tas viss absorbē prātu un uztver sajūtas dienām, nedēļām un dažreiz gadiem. Cita situācija ir tad, kad cilvēks uzņemas kāda cita atbildību. Piemēram, veci vecāki pastāvīgi uztraucas par saviem pieaugušajiem bērniem, kuriem pašiem jāpieņem lēmumi un jādzīvo savā dzīvē.

Lasi arī: Teicieni par zvaigžņu zīmēm, kas atspoguļo visu to būtību

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 6. novembra līdz 12. novembrim: ja izdosies uzlabot savu karmu, laime nebūs ilgi jāgaida!

Protams, nav nekā slikta, ja vecāki uztraucas par savu bērnu. No morāles viedokļa tas ir normāli. Taču pastāvīga uztraukšanās problēmu neatrisina. Cilvēks tikai sautē dienas savās tumšajās domās un ciešanās. “Nekas neizdosies, viss ir slikti” – šīs domas tikai atņem spēkus un veselību. “Akmens uz dvēseles” nav tikai runas figūra. Tāpēc no garīgo ciešanu nastas sāk sāpēt gan mugura, gan kājas.

Kā noņemt emocionālo stresu

Pārdzīvojumi, kas nes sāpes, ir jānoņem no sevis, un tad smagums pametīs ķermeni. Protams, tas nav viegls uzdevums. Mēs nevaram vienkārši uzvilkt rozā brilles un izlikties, ka nekas nenotiek, kad ir problēma.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment