Kā magnētiskās vētras ietekmē cilvēku veselību

Cilvēkiem, kas ir jutīgi pret laikapstākļiem, magnētiskās vētras var būt īsts izaicinājums. Šajā laikā pasliktinās veselība, pasliktinās garastāvoklis, hronisku slimību klātbūtnē iespējamas veselības problēmas. Kā būt pilnībā bruņotam?

Kas ir magnētiskā vētra

Magnētiskās vētras parasti sauc par izmaiņām, kas notiek Zemes magnetosfērā un ko izraisa Saules aktivitātes uzliesmojumi. Mūsu planēta ir pilnībā atkarīga no Saules enerģijas. Pēc nākamā uzliesmojuma saules vējš, ko ievērojami pastiprina uzlādētas daļiņas, ietekmē Zemes magnētisko lauku.

Šo parādību bieži pavada pēkšņas laikapstākļu izmaiņas, dīvaina dzīvnieku uzvedība, kā arī dažādas tehniskas kļūmes. Magnētisko vētru laikā palielinās negadījumu un lidmašīnu avāriju risks, pasliktinās telefona sakari, un navigācijas instrumenti var sniegt nepatiesus rādījumus. Magnētiskās vibrācijas ietekmē arī cilvēka veselību.

Kā magnētiskā vētra ietekmē cilvēkus?

Katrs organisms uz izmaiņām magnetosfērā reaģē individuāli. Parasti, jo jaunāks ir cilvēks, jo mazāk viņu ietekmē saules uzliesmojumi. Īpaši spēcīgi tos izjūt tie, kuriem ir vāja sirds un asinsvadu sistēma, uzņēmīgi pret aritmiju, tahikardiju vai veģetatīvi-asinsvadu distoniju.

Saules aktivitāte var ļoti ietekmēt arī jutīgo nervu sistēmu. Magnētiskās vētras laikā palielinās konfliktu un strīdu risks. Ir zināms, ka saules uzliesmojumi izraisa lielāku pašnāvību skaitu. Šajā laikā bieži rodas nemotivēts depresīvs noskaņojums. Arvien biežāk parādās galvassāpes un  miega traucējumi: darbā cilvēki sūdzas par migrēnu, mājās – par bezmiegu vai murgiem. Trauksmes slieksnis kļūst daudz augstāks, un dažreiz trauksme ir pilnīgi nepamatota.

Lasi arī: Kā izvairīties no rudens depresijas: padomi saskaņā ar tavu Zvaigžņu zīmi

Lasi arī: Tavs labvēlīgais mēnesis atbilstoši tavai Zvaigžņu zīmei, lai gūtu jaunus panākumus un finansiālo bagātību

Magnētiskā lauka traucējumi palēnina reakciju, it kā “nobremzējot” pret laikapstākļiem jutīgu cilvēku, tādējādi palielinot traumu risku uzņēmumos vai negadījumos uz ceļa. Šādās vietās jums jābūt īpaši uzmanīgiem.

Ko darīt magnētiskās vētras laikā

Pirmkārt, cilvēkiem ar hroniskām slimībām vai sirdsdarbības traucējumiem jāuzrauga Saules aktivitāte. Dodoties ārā, noteikti paņem līdzi nepieciešamos medikamentus. Jums nevajadzētu sagatavoties sliktākajam, taču principam “iepriekš brīdināts ir apbruņots” ir jākļūst par jūsu likumu šādos periodos. Labāk ir paņemt līdzi vajadzīgās tabletes un tās nelietot, nekā atrasties bez medicīniskās palīdzības visnepiemērotākajā brīdī.

Ja jūs ciešat no trauksmes, panikas lēkmēm vai nosliece uz garastāvokļa svārstībām, varat dzert vieglas nomierinošas ārstniecības augu uzlējumus. Galvassāpēm, ja nav kontrindikāciju, aspirīns ir labs. Ikdienas rutīnas normalizēšana, īpaši veselīgs miegs, nesāpēs. Jo mierīgāk gulēsit un pašpārliecinātāk jūtaties, jo mazāka iespēja, ka nepamatotas bailes vai skumjas domas jūs nomāks un traucēs normālai dzīves norisei.

Šajā laikā labāk ir izslēgt no jūsu dzīves situācijas, kas izraisa  stresu. Atliec ceļojumu uz ekstrēmām atrakcijām, dienu vēlāk ieplāno garu lidojumu un, ja to nevar izdarīt, attiecīgi sagatavo savu psihi. Pozitīva attieksme un spēja saglabāt iekšējo līdzsvaru tev šobrīd ir vienkārši nepieciešamas. Starp citu, ar to var palīdzēt parasts ūdens – vakarā ieejiet nomierinošā vannā ar jūras sāli vai pakavējieties ilgāk dušā pēc saspringtas darba dienas.

Mūsu gaismeklis ļoti ietekmē dzīvi mums apkārt, tāpēc ir vērts ieskatīties magnētisko vētru grafikā, lai ar gatavību tām pretoties un izkļūtu no šādām situācijām, neapdraudot savu veselību un attiecības ar apkārtējiem. Noteikti ieklausieties sinoptiķu un zvaigžņu ekspertu prognozēs.

Leave a Comment