Kā mainās cilvēku ēšanas paradumi Latvijā un Eiropā

sieviete-eed-maltite-664x442

Starptautiskās informācijas un mērījumu kompānijas Nielsen veiktais apjomīgais pētījums par iedzīvotāju Vese***as paradumiem pasaulē Global Health and Wellness Survey liecina – 49% aptaujāto uzskata, ka viņiem ir liekā svara problēmas.

Aptuveni 75% respondentu pasaulē piekrīt teicienam „Tu esi tas, ko Tu ēd”, un teju 80% cenšas ar uztura sakārtošanu risināt vai novērst dažādas Vese***as problēmas, piemēram, aptaukošanos, diabētu, paaugstinātu holesterīna līmeni un hipertensiju. 88% ir gatavi maksāt dārgāk par pārtiku, kas ir kvalitatīva un veselīga.

„Liekā svara problēmas apzināšanās un cilvēku pieaugošās rūpes par veselību jau tagad radījušas izmaiņas pārtikas industrijas ražošanā. Pieaug pieprasījums pēc veselīgiem un dabīgiem produktiem, ražotāji tam pielāgojas, cenšoties sabalansēt veselīgumu, ražošanas izmaksas un labas garšas īpašības. Mūsu pētījuma rezultāti liek secināt, ka šī tendence nākotnē kļūs vēl izteiktāka, un spēcīgākas pozīcijas noteikti iekaros ražotāji, kas spēs tām veiksmīgāk pielāgoties,” skaidro Iveta Pukše, Nielsen Valdes locekle Latvijā.

„Šo tendenču pārzināšana sniedz lielas iespējas ražotājiem. Diētu mode mainās, bet veselīgs, vienkāršs un ātri pagatavojams uzturs, ir nemainīga vērtība. Ražotājam būtiski atrast pareizo produktu attīstības virzienu, kurā radīt inovācijas un investēt,” uzsver Nielsen viceprezidente Globālo profesionālo pakalpojumu jomā Sjūzena Danna (Susan Dunn).

Lasi tālāk, lai sīkāk uzzinātu par  paradumiem Latvijā un Eiropā.

Leave a Comment