Kāpēc Japānā vecāki neuzkopj aiz bērniem

Dzīvot tīrā un sakoptā mājoklī ir normāla vēlme vairumam cilvēku. Bet, kad mājās parādās bērni, saglabāt tīrību paliek gandrīz neiespējami. Mājas tīrīšana ar bērniem pārvēršas teju vai par neizpildāmu uzdevumu. Vai no šīs situācijas ir kāda izeja?

Japāniete Marī Kondo mūsdienās tiek uzskatīta par atzītu eksperti kārtības ieviešanā. Viņas revolucionārās grāmatas par uzkopšanu ir pārdotas milzīgā tirāžā un sievieti padarījušas bagātu. Tomēr bērnu parādīšanās lika arī viņai pa jaunam paskatīties pašai uz savām metodēm.

https://www.instagram.com/p/BxGhALQnCrf/?utm_source=ig_embed

Tīrīšana ar bērniem

“Kad es pati kļuvu par mammu, tad drīz vien vīlos, jo nevarēju uzturēt māju tik tīru, kā biju pieradusi. Bet otras meitiņas ienākšana ģimenē vispār man atņēma visus spēkus. Man nācās kļūt piekāpīgākai pašai pret sevi”, – dalās Marī Kondo.

Un tomēr sieviete neļāva lietām aiziet pašplūsmā. Viņa atrada veidu kā atgriezties pie ierastās dzīves, neskatoties uz haosu, ko rada viņas bērni. Un savā taktikā viņa ir gatava padalīties ar citiem vecākiem.

Lasi arī: Internetā parādījušies Krievijas bagātākā cilvēka mājas FOTO un VIDEO; Apsēdies pirms skaties

Tagad Marī ir divas meitas, vecākajai jau 3 gadi. Lai mazulītes jau no agra vecuma iemīlētu tīrīšanu, sieviete demonstratīvi uzkopa māju: mazgāja, tīrīja, kārtoja lietas. Turklāt līdzās tam viņa aktīvi meitām paskaidroja, ko viņa dara un kāpēc.

Galvenais likt bērnam saprast, ka tīrīšana ir nepieciešama, lai dzīve mājās būtu komfortabla. Ja bērns redz, ka vecāki ar labu noskaņojumu uzkopj māju, tad viņš arī pats sāk uzkopšanu uztvert pozitīvi. Reizēm mana vecākā meita pati sakārto apģērbu vai palīdz man šajā darbā”, – saka eksperte.

Marī Kondo apgalvo, ka bērnam jau no agra vecuma ir jāpalīdz uzkopšanā, bet tam visam jābūt kā spēles elementam. Un, ja nepieciešams sakārtot rotaļlietas, tad tādas frāzes kā “Kurš ātrāk sakārtos mašīnas” vai “Lelles grib iet gulēt, noliksim viņas gulēt” – pamudinās bērnus sakārtot savas mantas.

https://www.instagram.com/p/CAd7zSoIjvN/?utm_source=ig_embed

Bet, lai ieviestā kārtība pašu rotaļlietās priekš bērniem būtu vienkārša, nevajag mainīt mantu uzglabāšanas vietu. Ja vakar mantas stāvēja uz plaukta, šodien tās ir saliktas maisos, bet rīt būs noliktas kastē, tad mazulis dezorientēsies un neiemācīsies visu nolikt savā vietā. Jo vienkārši nebūs konkrētas vietas, kur visu nolikt.

Lasi arī: Uzzini, ar ko īpaša ir katras Zodiaka zīmes sieviete – īpāši pārsteidzoša ir ZIVS un STRĒLNIEKS

Gadās arī tā, ka Marī Kondo bērni nevēlas palīdzēt tīrīšanā, piemēram, sakārtot rotaļlietas. Tādos brīžos viņa saglabā stingrību un pati rotaļlietas nekārto, cerot, ka meitas beigu beigās visu sakārtos pašas. Sakārot savas mantas reizi dienā nav nemaz tik sarežģīti. Bet, ja jākārto nemitīgi visas dienas garumā, tad tas kļūst apgrūtinoši.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Leave a Comment