Ramyun ir ātri pagatavojamo nūdeļu zīmols, ko Dienvidkorejas uzņēmums Nongshim ražo kopš 1986. gada. Pašlaik tas ir visvairāk pārdotais ātri pagatavojamo nūdeļu zīmols Dienvidkorejā
Rāmen ir ļoti populāri Dienvidkorejā, kā rezultātā ir parādījies liels skaits gardu ēdienu recepšu, kuru pamatā ir ātri pagatavojamās nūdeles. Katru rāmen no šodienas raksta varat viegli un ātri sagatavot mājās.
1. Ramens ar majonēzi
Pirmā recepte ir ļoti vienkārša, tās pagatavošana aizņem piecas minūtes. Mums būs vajadzīgas dažas sastāvdaļas:
Shin Ramen – 1 gab.
Ķiploki – 1-2 daiviņas
Majonēze – 2 ēd.k.
Olu dzeltenums – 1 gab.
Pēc izvēles:
Sezama eļļa – 1/2 tējk.
Vārīta ola – 1 gab.
Zaļie sīpoli – 20 g.
Nori loksnes – 1 gab.
Sarkanie pipari – 5-10 g.
Pagatavošana:
Uzliek katliņu uz plīts un ielej 500 vai 600 ml. ūdens. Mēs gaidām, kad tas uzvārīsies. Pievienojiet nūdeles un žāvētu dārzeņu maisiņu. Šādi vāra uz vidējas uguns 5 minūtes. Ņemam dziļu šķīvi, no kura ēdīsim rāmen. Ielejiet tajā paciņu zupas pamatnes, kas ir pievienota iepakojumā. Pievieno saspiestu ķiploku. Pievienojiet 2 ēdamkarotes majonēzes un vienu olas dzeltenumu. Samaisiet.
Var pievienot pāris ēdamkarotes karsta ūdens no pannas, kurā tiek gatavotas nūdeles. Kad nūdeles ir pagatavotas, izslēdziet uguni. Ielejiet nūdeles un buljonu šķīvī. Sajauc un viss, gatavs. Ja vēlas, var pievienot vārītu vai ceptu olu, smalki sagrieztus zaļos sīpolus, nori lapas, sarkanos piparus, sezama sēklas, pilienu sezama eļļas, desiņas vai hotdogus. Ja vēlaties, varat izmantot arī nūdeles, kas nav asas.
Draugi, tas nav tas pats studentu “roltons” ar majonēzi, tas ir patiešām garšīgs rāmen, ko jums vajadzētu izmēģināt, esmu pārliecināts, ka jums tas patiks!
2. Tantanmyeon Ramen
Tagad mēs sagatavosim slavenā japāņu Tantanmen Ramen analogu. Kopumā Tantanmen Ramen ir japāņu ramen, kura pamatā ir ķīniešu ēdiens Dandanmen no Sičuaņas virtuves. Ēdienu pamatā ir nūdeles, kas tiek pasniegtas biezā, pikantā zupā, pievienojot malto gaļu, parasti cūkgaļu, un garšojot ar mērci, kas pagatavota no sezama pastas vai zemesriekstu sviesta.
Tas tiek pagatavots ātri, tajā ir maz sastāvdaļu:
Shin Ramen – 1 gab.
Zemesriekstu sviests – 1 ēd.k.
Grauzdēti zemesrieksti – 1-2 ēd.k.
Vārīta ola – 1 gab.
Zaļie sīpoli – 20 g.
Nori loksnes – 1-2 gab.
Pagatavošana:
Sasmalciniet grauzdētus zemesriekstus: to ir viegli izdarīt, ielieciet tos maisiņā, paņemiet krūzi vai glāzi un šādā veidā maigi sasmalciniet zemesriekstus. Bet ērtāk protams blenderī. Novietojiet pannu uz plīts un ielejiet 600 ml ūdens. Un tiklīdz tas uzvārās, pievieno riekstu saturu un pašas nūdeles. Pagatavojiet šādi 2 minūtes un tagad pievienojiet ēdamkaroti zemesriekstu sviesta.
Samaisiet, lai izšķīdinātu pastu, un vāriet vēl 2-3 minūtes, līdz nūdeles ir pilnībā gatavas. Ielejiet rāmenu dziļā bļodā. Ja vēlaties, varat pievienot vārītu vai ceptu olu. Pievietojiet smalki sagrieztus zaļos sīpolus, sasmalcinātus zemesriekstus un nori lapas. Gatavs! Draugi, iespējams, daudzi no jums ir pieraduši ēst zemesriekstu sviestu, vienkārši smērējot to uz maizes vai cepumiem, taču noteikti mēģiniet to pievienot ramenam, esmu pārliecināts, ka rezultāts jūs patīkami pārsteigs, šī neparastā kombinācija rada neticamu garšu, kas jums patiks!
3. Ramen ar sieru
Šo ramenu bieži ēd no rītiem, kad iepriekšējā vakarā ir daudz ballēts. Man ir interesanta garšu kombinācija un tas ir kā pilnvērtīga maltīte.
Sastāvdaļas:
Shin Ramen – 1 gab.
Ola – 1 gab.
Zaļie sīpoli – 30 g.
Desas – 60 g.
Šitaki sēnes – 50 g.
Tofu (vai šķiņķis)- 50 g
Kausēts siers – 2 plāksnītes
Lasi vēl: Kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī ar mazu tauku saturu un tik brīnišķīgi kraukšķīgas
Pagatavošana:
Ieslēdziet plīti un ielejiet 600 ml. ūdens. Kad ūdens uzvārās, izņemiet nūdeles un vispirms ielieciet maisu saturu un pēc tam pašas nūdeles.
Pēc minūtes pievieno sasmalcinātas šitaki sēnes vai šampinjonus, sasmalcinātas desiņas vai šķiņķi. Vēl pēc minūtes pievienojiet vienu sakultu olu un sagrieztu tofu.
Pēc pāris minūtēm pievienojiet divas kausētā siera šķēles. Pa virsu pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļajiem sīpoliem. Pagatavojiet vēl minūti un izslēdziet plīti. Tas arī viss, mūsu siera rāmen ir gatavs!
Draugi, kā jau pamanījāt, šajā receptē ir daudz sastāvdaļu, taču galvenās sastāvdaļas šeit ir pats rāmens, siers, zaļie sīpoli un ola. Viss pārējais nav obligāts, varat pievienot pēc vēlēšanās vai pat aizstāt ar citām sastāvdaļām. Siera versija ir ļoti populāra Korejā, un jūs bieži varat redzēt, kā šāda veida rāmen tiek ēstas filmās.
https://www.youtube.com/watch?v=qQzF5cDLcsM