Ko vēl var paspēt iestādīt dārzā augustā

Ir augusts, galvenais karstums pamazām norimst, daba gatavojas rudenim. Naktis kļūst garākas, daudzi dārznieki gaida nenovēršamo ražu. Ne visi dārznieki zina, ka augusts ir vēl viens lielisks mēnesis jauniem stādījumiem.

Ziedi

Pirmkārt, jums vajadzētu rūpēties par skaistumu. Augusts ir lielisks laiks liliju stādīšanai. Mēneša beigās šajā vietā var stādīt daudzus sīpolu ziedus, tostarp: narcises, muskarus, krokusus, scilas.

Apstādījumi

Skaistums ir sarūpēts, laiks padomāt par dabīgiem vitamīniem, kas cilvēka organismam tik ļoti nepieciešami, it īpaši rudenī.

Augusts ir ļoti piemērots mēnesis dažādu zaļumu un redīsu stādīšanai. Jau ilgi pirms pirmajām salnām šīs agrās kultūras priecēs jūs ar svaigu ražu.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 7. līdz 13. augustam: lai gūtu panākumus, izvairieties no sevis nosodīšanas un citu cilvēku viedokļiem!

Lasi arī: Tu pat nespēsi noticēt kā tagad klājas 68 gadus vecajai sievietei no Kijevas, kura pameta visu un devās pie sava jaunā mīļākā uz Zanzibāru

Pateicoties īsajām dienasgaismas stundām, redīsi šajā periodā attīstās nevis galotnēs, bet gan sakņu kultūrā. Sējiet redīsus vietās, kur iepriekš auga ķiploki vai zirņi – tas uzlabos ražas garšu un apjomu.

Tajā pašā laikā tiek stādīti daudzi pikanti augi: koriandrs, spināti, pētersīļi, salāti, baziliks, dilles un dažas citas lapu garšvielas. Sīpolus var sēt vēlreiz, tikai aprēķins šajā gadījumā ir nevis sīpolu iegūšanai, bet gan svaigu garšaugu audzēšanai.

Kas vēl?

Lai iegūtu ražu, vienlaikus var sēt burkānus un bietes. Pat dažas agrīnās redīsu šķirnes ir piemērotas stādīšanai tikai augustā.

Starp manām dāmu kaimiņienēm esmu sastapusi arī tādas, kurām izdodas iestādīt gurķus augustā, bet labas ražas gūstot oktobra sākumā līdz vidum.

Tāpēc nav īstais laiks skumt par pamazām zūdošo vasaru, augusts ir labākais laiks jauniem stādījumiem!

Leave a Comment