Lielbritānijas premjerministrs Suns Kijevā tikās ar Ukrainas prezidentu Zelenski. Abi līderi pārrunāja veidus, kā uzlabot attiecības starp savām valstīm.

Sestdien, 19.novembrī, Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks apmeklēja Kijevu un tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zeļenski, kurš viņu apsveica kā draugu un sabiedroto. Dauningstrīta un Ukrainas prezidenta birojs paziņoja par tikšanos.

Sunaka pirmā vizīte Ukrainā kā jaunajam valdības vadītājam ir nozīmīgs notikums. Premjerministrs šodien atrodas Kijevā savā pirmajā vizītē, lai tiktos ar prezidentu Zelenski un apstiprinātu Apvienotās Karalistes pastāvīgo atbalstu.

Pēc tikšanās ar Zelenski Sunaks uzsvēris, ka Lielbritānija stāvēs kopā ar Ukrainu, līdz Ukraina iegūs vajadzīgo un pelnīto mieru un drošību. Un tad mēs kopā palīdzēsim jums atjaunot jūsu lielisko valsti. Viņš sacīja, ka šogad Apvienotā Karaliste ir apņēmusies sniegt Ukrainai militāro palīdzību 2,3 ​​miljardu mārciņu (2,6 miljardu eiro) apmērā.

Un nākamgad viņi plāno turpināt to nodrošināt. Sunaks sacīja, ka Lielbritānija nodrošinās Ukrainai 120 pretgaisa artilērijas lielgabalus un pretdronu aprīkojumu. Tāpat plānots paplašināt Ukrainas karavīru apmācību Lielbritānijā, apmācot militāros mediķus un militāros inženierus, kas palīdzēs uzlabot Ukrainas militāro operāciju efektivitāti.

Leave a Comment