Mājas Spa salons: kosmētiskās procedūras pašrocīgi

Spa procedūras ir terapeitiskās vannas ar zālēm un aromātiskajām eļļām, dažāda veida masāžas, pīlings, ķermeņa ietīšana, matu un sejas maskas. Katrai sievietei ir iespējams ienirt mājas spa burvju noslēpumā. Vienkārši izvēlieties brīvdienu un radiet nelielu paradīzi vannas istabā.

Pirms spa procedūrām izveidojiet relaksējošu atmosfēru. Izslēdziet gaismu, aizklājiet logus, aizdedziet skaistas sveces, vīraku. Pievienojiet dažus pilienus no lavandas, bergamotes, ilang-ilang un mandarīna ēteriskajām eļļām aromalampā. Ieslēdziet relaksējošu mierīgu mūziku. Tās var būt patīkamas dabas skaņas, pavasara meža troksnis, jūra, putnu vērošana vai tikai jūsu iecienītā mūzika.

Lasīt arī: Jelena Jaseviča: vai var valkāt panēsātas lietas?

Iegādājieties dažādas dabīgas sastāvdaļas kosmētikas procedūrām: ārstniecības augus, medus, šokolāde, jūras sāls, kafijas biezumi, ēteriskās eļļas, rožu ziedlapiņas, apelsīnu un citronu miziņas.

Vannas ķermenim
Ielaidiet silto ūdeni vannā. Pievienojiet krāsainu jūras sāli un iepiliniet 2-3 pilienus greipfrūtu, priežu, piparmētru, eikalipta vai laima ēterisko eļļu. Ienirstiet smaržīgā putojošajā ūdenī un paguliet 15 minūtes.

  • Zāļu ārstnieciskā vanna. Samaisiet un uzvāriet ūdens peldē 1-2 l karsta ūdens un zālītes: piparmētru, liepas, kumelītes, nātres, timiāns, māllēpe, priežu skujas, melisas lapas (ņem 1 ēdamk. katra auga pēc izvēles vai visus augus,.. jūs varat izvēlēties pēc savas gaumes). Ieliet sagatavoto novārījumu ūdenī.
  • Anti-stresa vanna noguruma atvieglošanai. Sagatavojiet novārījumu, izmantojot valerijānu, melisu lapu, ozola mizu un malbu. Novārījuma recepte ir līdzīga iepriekšējai. Ielejiet novārījumu vannā un baudiet!
  • Romantiska vanna labam garastāvoklim. Ielejiet divus tases aromātiskas putas siltā ūdenī, ielieciet divas saujas rožu ziedlapiņas. Ja vēlaties, varat pievienot visus citrusus, sagrieztus plānos gredzenos. Ūdens temperatūra vannā nedrīkst pārsniegt 40 °. Vannā ir vēlamas daļēji sēdēt, lai ūdens līmenis būtu zem sirds līmeņa.

Lasīt arī: Divi pilni mēneši 2018. gada martā

Ķermeņa skrubji

  • Greipfrūtu skrubis ķermenim. Apvienojiet garšas jūras sāli ar mandeļu vai valriekstu kosmētisko eļļu. Ielieciet 10 pilienus ilang-ilang un citrona ēteriskās eļļas, 20 pilienus sarkano greipfrūtu ēteriskās eļļas. Uzklājiet uz ķermeņa ar mīkstu mazgāšanas līdzekli un masāžu.
  • Auzu skrubis ādas tīrīšanai un mīkstināšanai. Sajauc 200 gramus auzu klijas ar kafijas biezumu un siltu kokosriekstu eļļu. Pievienojiet šķipsniņu malta kanēļa. Uzklājiet skrubi uz problēmātiskajām vietām. Patur uz  ķermeņa 5-7 minūtes un noskalojiet.
  • Medus skrubis. Lai to sagatavotu, sajauciet jūras sāli ar biezu medu. Ielej 1 tējk. linsēklu vai olīveļļas, 8 pilienus smaržīgās sandalkoka ēteriskās eļļas.

Ietīšana

Medus ietīšana maigai gludai ādai. Apvienojiet 150 gramus dabiskā medus ar 4 tējk. kosmētikas persiku eļļas. Viegli uzsildiet sastāvu un uzklājiet uz ādas siltā formā. Labi ieberzēt. Tad cieši aptiniet ķermeni ar biezu plēvi vai celofānu. Atstājiet 20 minūtes, tad noskalojiet.

Lasīt arī: 7 veidi, kā piesaistīt veiksmi. Padomi no Jeļenas Jasevičas

Anti-novecošanās ietīšana. Glāzi jūras sāls sajauc ar šķidru medu un 2 olu baltumiem. Iegūto sastāvu uzklāj uz gurniem un vēdera. Aptiniet ar celofāna plēvi. Noguliet, 30-40 minūtes un noskalojiet.

Šokolādes iesaiņošana atdzīvina elpojošu ādu. Kakao iepakojums tiek izšķīdināts siltā ūdenī. Ielieciet 1 tējkaroti. kanēļa un kardamona uz naža gala. Uznesiet maisījumu uz tvaicēta ķermeņa. Paturiet maisījumu uz ķermeņa 45 minūtes līdz 1 stundai.

Matu ārstēšana

Šokolādes barojoša matu maska. Atšķaida ar siltu ūdeni 2 ēd.k.  sausā kakao. Labi samaisiet līdz vienmērīgai masai un pievienojiet 50 ml konjaka. Uzklājiet iegūto maisījumu uz matiem. Īpaši uzmanīgi jāizstrādā sakņu zona. Sildiet galvu ar biezu maisiņu un ietiniet dvielī. Atstājiet 30 minūtes.

Procedūras sejai un kaklam

Attīroša maska ​​no māliem

1 ēd.k.  balto kosmētikas mālu pieber vārītam ūdenim.
Pievienojiet 1 tējk. medus, olu dzeltenumu un 2-3 pilienus citrona ēteriskās eļļas.
Uzziediet labvēlīgo sastāvu uz sejas un kakla mitrās ādās.
Paturiet 30-40 minūtes, noskalojiet un uzklājiet mitrinātāju.

Lasīt arī: Kas kategoriski nevar valkāt zeltu

Barojoša sejas maska

Dzeltenumu, medu, biezpienu un olīveļļu samaisiet līdz vienmērīgai masai.
Uzklājiet maisījumu uz sejas, turiet 30-40 minūtes un noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Atjaunojoša maska ​​ar jūras aļģēm

Sasmalciniet blenderī 1 vidēju burkānu ar 50 gramiem brūnaļģes.
Pievienojiet 1 ēd.k. krējuma vai jogurta bez piedevām.
Rūpīgi sajauc visu.
Uzklāt uz ādas un atstāt sejas masku uz 25 minūtēm, pēc tam noskalot.

Pašmasāža

Dodieties siltā dušā ar smaržīgu želeju. Uzklājiet uz tīra, mitra ķermeņa barojošu krēmu. Veidojiet vieglo pašmasāžu ar dvieli vai speciālu suku. Nenoskalojiet krēmu!

Šodien jūs uzzinājāt, kādas ir spa procedūras un kā tās radīt ķermenim, sejai un kaklam mājās. Izturieties pret ķermeni ar mīlestību un prieku! Esi vienmēr skaista un veselīga!

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment