Mākslīgā intelekta mikroshēmu giganta Nvidia akcijas samazinās, neskatoties uz rekordlieliem pārdošanas apjomiem

Nvidia akcijas ir samazinājušās, lai gan mākslīgā intelekta (AI) mikroshēmu giganta pārdošanas apjomi vairāk nekā divkāršojās un ievērojami pārsniedza gaidīto.

Nvidia paziņoja par rekordlieliem ieņēmumiem trīs mēnešu laikā 30 miljardu ASV dolāru apmērā.

Uzņēmums ir viens no lielākajiem ieguvējiem no mākslīgā intelekta buma, un tā akciju tirgus vērtība ir strauji pieaugusi līdz vairāk nekā 3 triljoniem ASV dolāru.

Taču, lai gan analītiķi ir pieraduši, ka Nvidia nodrošina “iespaidīgu” pārdošanas apjomu pieaugumu, jaunākie rezultāti liecina, ka “šis izaugsmes temps sāka palēnināties”, sacīja Panmure Liberum pētniecības nodaļas vadītājs Saimons Frenčs.

Analītiķi bija prognozējuši, ka trīs mēnešu laikā līdz 28. jūlijam pārdošanas apjoms pieaugs par 28,7 miljardiem ASV dolāru.

Nvidia šo rādītāju pārsniedza, jo ieņēmumi pieauga par 122 % salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Taču pēc rezultātu publicēšanas Nvidia akciju cena pēcpusdienas tirdzniecībā Ņujorkā trešdien samazinājās par 6 %.

Ceturtdien tirdzniecības sākumā tās akciju vērtība samazinājās par aptuveni 2 %, taču tās akcijas līdz šim 2024. gadā joprojām ir pieaugušas par aptuveni 150 %, padarot to par vienu no lielākajiem ASV tirgus uzvarētājiem.

“Tagad runa vairs nav tik daudz par to, lai tikai pārspētu aplēses,” teica Mats Britzman, Hargreaves Lansdown vecākais akciju analītiķis. “Tirgi sagaida, ka tās tiks pārspētas, un šķiet, ka šodienas prognožu pārsniegšanas apmērs ir nedaudz sarūgtinājis.”

Paziņojot jaunākos rezultātus, Nvidia vadītājs Jensens Huangs teica: “Ģeneratīvais mākslīgais intelekts radīs revolūciju visās nozarēs.”

Bet, ja ir vēlme tik augstu pacelt cerības, tad ir jāturpina augt iespaidīgā tempā. Lai gan Nvidia pašreizējais mākslīgā intelekta mikroshēma, ko sauc par Hopper, tiek labi pārdota, nākamās paaudzes mikroshēma Blackwell ir saskārusies ar dažiem ražošanas kavējumiem, un, iespējams, tas ir viens no iemesliem, kāpēc Volstrīta pēc stundām izpārdeva akcijas.

Nvidia rezultāti ir kļuvuši par ceturkšņa notikumu, kas izraisa akciju pirkšanas un pārdošanas trakumu Volstrītā.

Saskaņā ar Wall Street Journal datiem Manhetenā bija plānota “vērošanas ballīte”, savukārt Huangs, kurš ir slavens ar savu raksturīgo ādas jaku, tika nodēvēts par “tehnoloģiju nozares Teiloru Sviftu”.

Forrester vecākais analītiķis Alvins Ngujens sacīja, ka gan Nvidia, gan Huangs ir kļuvuši par “mākslīgā intelekta seju”.

Līdz šim tas ir palīdzējis uzņēmumam, bet tas var arī kaitēt tā vērtējumam, ja AI nesniegs rezultātus pēc tam, kad uzņēmumi šajā tehnoloģijā ir ieguldījuši miljardiem dolāru.

Nvidia priekšrocības, kas tai ir kā pirmajai, nozīmē, ka tai ir tirgū vadošie produkti, kurus tās klienti ir izmantojuši gadu desmitiem, un tai ir “programmatūras ekosistēma”.

Konkurenti, piemēram, Intel, varētu “atņemt” Nvidia tirgus daļu, ja tie izstrādātu labāku produktu, lai gan tas prasīs laiku.

Leave a Comment