Vasaras ēdiens – Ar gaļas pildījumu un sieru pildīti kabači
Pildīti kabači, pildīti ar gaļu un sieru, sulīgi un sāta sajūtu rosinoši.
Sastāvdaļas
Mazie kabači – 6 gab.
Maltā gaļa – 400 g
Vidēji sīpoli – 2 gab.
Majonēze – 2 ēdamkarotes
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
Cietais siers – 100 g
Sāls un pipari – pēc garšas
Zaļumi – pēc garšas
Pildīto kabaču ar gaļas pildījumu un sieru pagatavošana
No kabača varat pagatavot daudz dažādu garšīgu ēdienu. Mana ģimene dod priekšroku kabačiem, kas cepts ar ķiploku, mīklā, pildīts, pankūkās utt. Un tā kā man ir vasarnīca, kurā es audzēju dažādus dārzeņus, garšaugus, un kabačus, pagatavot nav grūti, nav nepieciešams apmeklēt veikalu vai tirgu.
1. Jaunos kabačus nomazgājam, bet ja miza kabačiem vairs nav tik maiga, tad to nomizo. Es ne vienmēr mizoju, tas ir atkarīgs no tā, ko gatavoju. Vidu izņemam ar karoti, es izmantoju tējkaroti, tā man ērtāk.
2. Pārkaisa ar sāli un atstāj.
3. Sīpolu nomizo, skapā un apcep augu eļļā līdz zeltaini brūni.
4. Sāli un piparus pievieno maltajai gaļai pēc garšas. Maltās gaļas vietā bieži izmantoju vistas fileju, to smalki sagriežu un apcepu ar sīpoliem.
5. Pievienojiet apceptajiem sīpoliem, samaisiet un uz lēnas uguns sautējiet vairākas minūtes.
6. Noņem no uguns un piepilda kabaču pusītes ar pildījumu.
7. Ietauko cepešpannu un liek pildītās kabaču pusītes, pa virsu palaista ar majonēzi.
8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C un liek cepešpannu ar kabačiem. Cep apmēram 40 – 50 minūtes.
9. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un pirms cepšanas pabeigšanas pārkaisa ar sieru. Kad siers izkusis, kabačus izņem no krāsns.
Pirms pasniegšanas, ja vēlaties, apkaisiet ar zaļumiem.
Labu apetīti!