“Vasaras” nekad nevar būt par daudz – tā praktiski ir kļuvusi par manas ģimenes devīzi ziemas sezonālo saulrietu laikā!
Tāpēc es vienmēr gatavoju daudz sezonas dārzeņu. Un pats patīkamākais ziemā ir atvērt burciņu un sajust vasaras garšu! Tieši tā mēs ēdam burciņās!
Sastāvdaļas ir vienkāršas
Tomāti: 1,5 kg
Gurķi: 1 kg
Baltie kāposti: 500 g
Paprika: 700 g (mizoti)
Burkāni: 500 g (mizoti)
Sīpoli: 300 g (mizoti)
Ķiploki: 1 galva
Dilles (vai iecienītākie garšaugi): 50 g
Cukurs: 40 g
Sāls: 25 g
Augu eļļa: 100 g
Etiķis 9%: 40 ml
Gatavosim kopā, šeit jūs varat noslogot visus mājās esošos
1.Vispirms sagatavojiet un sasmalciniet visus dārzeņus. Gurķus grieziet ripiņās.
2.Tomātus sagrieziet šķēlēs atkarībā no to lieluma.
3.Nomizojiet saldo papriku un sagrieziet sloksnēs.
4.Parastie baltie kāposti vienkārši jāsasmalcina.
5.Un sagrieziet burkānus sloksnēs. Burkānu svars sastāvdaļās ir norādīts mizotā veidā.
6.Šim salātu daudzumam nepieciešama viena ķiploka galva. Nomizo un sagriež šķēlēs.
Lasi vēl: Pat bērni ar prieku ēd šos kabačus bez cepšanas, es tos tikai sarīvēju, un šedevrs ir gandrīz gatavs
7.Sarkano sīpolu sagriež pusgredzenos, ja sarkano sīpolu nav, derēs parastie sīpoli.
8.salieciet vienā traukā visus dārzeņus un rūpīgi samaisiet, lai nesabojātu mīkstos tomātus. Jāmaisa tagad, jo vēlāk sāls var nesadalīties labi.
9.Tad sakapājam zaļumus, es izmantoju dilles, un pievienoju dārzeņiem. Diļļu vietā varat ņemt citus iecienītākos garšaugus un pat varat pievienot nedaudz vairāk.
10.Pievienojiet sāli, cukuru, augu eļļu bez smaržas un etiķi. Jūs varat ņemt cukuru un sāli pēc savas gaumes, izmēģināt salātus un noteikt, vai jums ir pietiekami daudz.
Es taisu pēc savas gaumes un šīs proporcijas man ir ideālas. Samaisiet un atstājiet uz galda istabas temperatūrā 1 stundu, lai izdalītos sula. Ļoti rūpīgi apmaisiet salātus vairākas reizes stundas laikā.
Sagatavo traukus, uzvāra un aizver
Parasti šādiem salātiem burciņas iepriekš nesterilizē, bet man tomēr patīk paspēlēties, sterilizējot 0,5 litru burkas 10 minūtes virs tvaika. Vākus vāru ūdenī.
Burkas piepildām ar salātiem līdz kaklam, vispirms tikai dārzeņus, un tikai tad vienādi burkās lejam marinādi. Man vajadzēja 9 0,5l burciņas un tās pildījās ideāli, tāpēc nepalika lieki salāti.
Nosedziet burkas ar vākiem. Svarīgi: vēl neaizgrieziet tās!
Lielā katliņā ieliekam dvieli un uzliekam burkas, piepildām ar ūdeni (ja iespējams karstu) līdz kaklam, pat nedaudz zemāk.
Vāra 0,5l burkas 15-20 minūtes vai 1l burkas 30-35 minūtes. Ja jūs tās slikti sterilizēsiet, salāti sabojāsies un burkas “eksplodēs”.
Karstajām burkām aizgriež vākus un apgriež otrādi. pārklājiet ar siltu dvieli vai segu un atstājiet, līdz tās pilnībā atdziest, pēc tam noteikti apgrieziet tās atpakaļ. Es tās glabāju dzīvoklī istabas temperatūrā, mums nav pagraba daudzstāvu ēkā.