Padomi, kā ātri un patstāvīgi atbrīvoties no stresa – tikt galā ar stresu ir gribas jautājums

Aromaterapija un vanna

Silta vanna ar relaksējošajām eļļām un putām pēc grūtas dienas palīdzēs jums savest jūsu domas kārtībā. Izslēdziet gaismu – iededziniet aromātiskās sveces, lai nekas jūsu mieram netraucētu.
Telpām izmantojiet vieglus un patīkamus aromātus – tie uzpildīs jūsu dzīvokli ar atpūtas atmiņām – daba, okeāns – un radīs nepieciešamu atmosfēru harmoniskajam vakaram.

 

Relaksējoša mūzika

Ja jūs atrodaties kādā stresa situācijā – norobežojiet sevi no smagas, agresīvas, asas un depresīvas mūzikas. Vislabāk šajā brīdī ir pārslēgties uz melodisko mūziku vai uz dabas skaņām: jūras, vēja vai arī putnu dziedāšanu. Veltiet tam kaut pāris minūtes savā darba laikā.

 

Pilnvērtīgs miegs

Izvēlēties dienu, kad Jūs varat “Slinkot”. Nevajag domāt par to, ka jūs kaut ko paspēsiet vai palaidīsiet garām – sagatavojaties atpūtas dienai jau laicīgi. Beidziet pildīt savus pienākumus darbā un pa mājām, un paprasiet draugiem, vīram vai jaunietim, lai viņš jūs uz kādu laiku atstāj vienu pašu. Vēlu pamostaties, pagatavojiet brokastis un tās apēdiet, skatoties televizoru vai arī izlasot jebkuru žurnālu, vai arī atgriezieties gultā vai uz dīvāna un palasiet grāmatu, un vienkārši kādu laiku neko nedariet. Atlaidiet savas negatīvās domas un īslaicīgi aizmirstiet par atbildību.

 

Nodarbošanās ar sportu

Nevajag obligāti pirkt abonementu, taču kādu reizi apmeklēt baseinu, deju nodarbības vai jogu – tas ir pareizs atrisinājums, ja jūs vēlaties izkļūt no stresa. Dejošana jums palīdzēs atbrīvoties no negatīvās enerģijas – turklāt muzikālā ritma kustības jums palīdzēs novirzīties no nejaukām domām un problēmām. Joga spēj jūs nomierināt, palīdzēt jums ieskatīties sevī un ieiet dziļā meditācijā. Apmeklējot pāris nodarbības, jums būs iespēja izmantot sava zināšanas mājas apstākļos – nepieciešamākajos brīžos.

 

Atpūta dabā

Ja jums ir brīvs laiks – aizejiet uz parku, mežu vai arī dodaties uz ezeru, jūru. Paņemiet līdzi pāris sviestmaizes, augļus, grāmatu vai pleijeri, pledu. Atrodiet visskaistāko vietiņu un baudot skatu atpūtieties. Pozitīvi domājiet, aizmirstiet domas par slikto.

 

 Diena bez gadžetiem

Atslēdziet savu telefonu, planšeti un datoru pa naktīm. Lai jūsu mieram netraucē SMS, vēstules elektroniskajā pastā, jaunumi no jūsu sociālā tīkla profila. Diemžēl ne vienmēr ir iespēja atslēgties no sakariem dienas gaitās, taču ja jums tomēr ir tāda iespēja – izmantojiet. Palieciet viena pati ar sevi.

 

Sarunu loks

Pārstājiet sarunāties, vai arī, ja tas nav iespējams, samaziniet to līdz minimumam ar (priekš jums) nevēlamiem cilvēkiem. Ja jums par kaut ko skauž, ir neērti, kautrējaties, nervozitāte dialogos ar tiem vai citiem cilvēkiem – turieties ar distanci – lai lieko reizi sevī neizprovocētu negatīvās domas.

 

Pozitīva domāšana

Jebkurā nesaprotamā un nervozā situācijā vienmēr domājiet par to, ka agri vai vēlu viņa noslēgsies, vajag tikai nomierināties un turpināt. Centieties sevi noturēt rokās, nepārdzīvojiet un neapvainojaties. Ziniet, ka viss būs labi un visas jūsu pūles sniegs jums pozitīvus rezultātus.

Lasi arī: Kā tikt galā ar stresa sekām – padomi un idejas, kā sakārtot veselību

 

Iepirkšanās

Kas vēl var iepriecināt sievieti tik ļoti – kā iepirkšanās? Jebkura daiļā dzimuma pārstāve iegūs satriecoši lieliskas emocijas – iegādājoties kādu modīgu kleitu, kurā viņa izskatās kā Dieviete.  Iedomājieties sevi situācijā, kurā jūs būsiet tērpta jaunā apģērbā, padomājiet, kurā brīdis būs vispiemērotākais šādam izskatam. Kad sievietes iepērkas – viņas gūst terapeitiskās īpašības – galvenais, pacentieties atrast vispiemērotāko laiku priekš veikalu apmeklējuma, kad ir vismazāk cilvēk.

 Avots: passion.ru

 

 

Leave a Comment