Preiļu muižas parks atvērs vārtus, dodot atļauju medīt bebrus.

Preiļu novada pašvaldība izdevusi saistošus rīkojumus, kas atļauj medīt bebrus Preiļu muižas parkā, atklāja aģentūra LETA.

Šobrīd starp mednieku klubu notiek sarunas. Kad noteikumi būs ieviesti, mēs atradīsim veidu, kā sagūstīt bebrus. Kā paziņojis Medību koordinācijas komisijas (“Latvijas attīstībai”) Preiļu novada pašvaldības pārstāvis Lauris Pastars, oficiāli bebru medības ir atļautas līdz aprīļa beigām. Medību likumā tika noteikti noteikumi, kas piešķir pašvaldībai tiesības izdot saistošos noteikumus par medībām pilsētā, nosakot platības, kurās atļautas medības, un, ja nepieciešams, turpmākos ierobežojumus attiecībā uz medībās izmantojamajiem instrumentiem, līdzekļiem, metodēm un paņēmieniem un drošības noteikumos.

Adopcijas rīkojumi jāapstiprina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Noteikumi tika pieņemti, Preiļu muižas parka viesi pauda neizpratni, kāpēc bebru darbība, kas posta parka kokus, tiek atstāta bez ievērības. Kopš vasaras sākuma parka komanda ir centusies atbrīvot parka teritoriju no bebriem, ievērojot likuma robežas. Novērošana atklāja, ka parkā ir apmetušies vairāki bebru klani, kas ieņem dažādas vietas.

Parka darbinieki mēģināja ierobežot postījumus, aptinot metāla sietu ap dažiem koku stumbriem, taču parka plašais plašums neļāva pasargāt visus kokus no bebru laupīšanas. Bebri nenogurstoši strādā, lai palielinātu un paplašinātu savus izveidotos aizsprostus. Dambju nojaukšanai ne vienmēr pietiek ar darbinieku fizisko spēku vien, uzskata parka pārstāvji.

Leave a Comment