Reklāmu un filmu studija “Film Angels” ar radošo profesiju pārstāvjiem atzīmē savu divdesmitgadi

Filmu un reklāmu producentu kompānija “Film Angels” 12.oktobrī kinoteātri “Splendid Palace” atzīmēja savu divdesmit gadu pastāvēšanu, saviem uzticīgajiem klientiem, ilggadējiem partneriem un reklāmas un filmu nozares darboņiem izrādot vienu no saviem pēdējiem veikumiem – spiegu trilleri “Suflieris”.

“Film Angels” dibināta 2002.gadā un pirmajos gados nodarbojās ar reklāmu producēšanu Latvijā, taču jau samērā drīz sāka nodrošināt filmēšanas servisa pakalpojumus ārvalstu kompānijām gan reklāmas, gan kino jomā. No “Film Angels” paveiktām reklāmām un filmām teju ikviens atminas lipīgo “1188” muzikālo un dejas reklāmas klipu vai pirmo “ZZ Zivtiņas” draugu reklāmas seriālu. Starp vietēju un publisku atzinību visvairāk saņēmušajām filmām ir Latvijas simtgadei veltītā mākslas filma “Homo Novus”. Kopumā 20 gadu laikā radīti vairāk nekā 350 reklāmas klipi Latvijas auditorijai, daudzi desmiti Latvijā filmētu ārzemju reklāmu un vairāk nekā 20 filmu.

“Šo gadu laikā esam veiksmīgi un ar visaugstāko atbildību sabalansējuši darbošanos visdažādākajās jomās – reklāmā, kino, servisa nodrošināšanā ārzemju partneriem. Dažādība ir arī mūsu ilgtspējas pamatā. No šī darba un arī apkārtējo atzinības gūstam prieku un motivāciju darboties tālāk,” pavisam īsi paveikto 20 gadu garumā komentē Ivo Ceplevičs, “Film Angels” vadītājs.

Sadarbībā ar Latvijas radošajām un komunikācijas aģentūrām “Magic” (agrāk “DDB Latvija”), “WKND”, “TBWA”, “Vuca”, “Saatchi&Saatchi”, “McCann”, “MM&A| Hill+Knowlton Strategies”, “Lowe Age”, “Domino”, “Deep White”, u.c. ir tapušas reklāmas tādiem zīmoliem kā “Latvijas Mobilais Telefons”, “Tele2”, “Bite”, “CSDD”, “McDonald’s”, “Virši”, “Circle K”, “Neste”, “Aldaris”, “Swedbank”, “SEB banka”, “Hanzas Maiznīca” un daudziem citiem.

Sadarbībā ar producentu kompānijām Vācijā, Itālijā, Zviedrijā, Šveicē, Somijā, Ukrainā, Dānijā, Latvijā ir filmētas reklāmas tādiem zīmoliem kā “Hornbach”, “Skoda”, “Blaupunkt”, “Elisa”, “McCafe”, “SkyTV”, “Ergo”, “Rewe”, “Nokian” un citiem.

2007.gadā tapa pirmā pašu producētā četru režisoru – Annas Vidulejas, Jāņa Kalēja, Jāņa Putniņa un Gata Šmita filma “Vogelfrei”, kas saņēma 3 nacionālās balvas “Lielais Kristaps”, prestižo FIPRESCI balvu, kā arī tika nominēta Turīnas kinofestivālā. 2016.gadā pirmizrādi piedzīvoja Jāņa Putniņa dokumentālā filma “Degošais” par matemātiķi Iļju Ripsu. Savukārt 2018.gadā pirmizrāde Annas Vidulejas pārpratumu komēdijai “Homo Novus”, kas tapa programmas “Latvijas filmas Latvijas Simtgadei” ietvaros un kļuva par vienu no skatītākajām latviešu filmām pēdējos gados.

Filmu servisa pakalpojumus “Film Angels” ir nodrošinājis Japānas Nacionālās Televīzijas NHK projektiem “Cloud over the hill” un “Yae no Sakura”, vācu filmām “Das blaue vom himmel” un “Die blumen von Gestern”, dāņu filmām “Livvagterne” un “Hvidstengruppen2”, korejiešu “My Way”, Bolivudas “Agent Vinod”, franču “Age of Iron”, “Adults in the room” un Kannu kinofestivāla nominantei “A gentle creature”, angļu “Raven’s Hollow”, kā arī Džekija Čana producētajai un režisētajai “Chinese Zodiac”.

Visbeidzot, “Film Angels” ir piedalījies kino projektos arī kā kopproducents – kopražojums ar Lietuvu “King’s Shift”, ar Slovākiju, Čehiju, Ungāriju un Franciju “Out”, kas bija nominēta Kannu kinofestivāla “Un Certain Regard” sadaļā, igauņu “Sangarid” (Latvijā zināma kā “Ātrie igauņu puiši”, “The apothecary Melchior”, kā arī Baltijas un Somijas kopražojums- spiegu trilleris “Suflieris”, kas vēl šobrīd ir redzams Latvijas kinoteātros.

Leave a Comment