Rīgas Porcelāna muzejs svin jubileju

Rīgas Porcelāna muzejā no 2022.gada 25.oktobra līdz 30.oktobrim apmeklētājus sagaida svētku pārsteigumi.

Rīgas Porcelāna muzejs glabā un popularizē Latvijas porcelāna mākslu un ražošanas vēsturi. Ar Rīgas pašvaldības lēmumu 2000.gada 19.decembrī tika izveidots Rīgas Porcelāna muzejs, kas apmeklētājiem durvis vēra 2001.gada 30.oktobrī. Laika gaitā muzejs ir attīstījies un transformējies, tā kolekcija ir augusi un šobrīd muzejs glabā vairāk kā 10 000 porcelāna, fajansa un citu keramisko materiālu priekšmetus, grafiskos materiālus un dokumentus. Muzejā tiek veikti pētījumi, gatavotas publikācijas, notiek izstādes, kas atspoguļo aktuālo mākslas procesu, kā arī vēsturisko pētījumu rezultātus, sabiedrībai pieejamas arī ekskursijas, radošā porcelāna darbnīca un izglītojošās programmas.

Lai kopīgi svinēti jubileju, svētku nedēļā no 25. līdz 30.oktobrim ikvienu muzeja apmeklētāju un radošās darbnīcas dalībnieku sagaida dažādi pārsteigumi. Visu nedēļu muzejā tiks demonstrēts jaunās izglītojošās programmas “Kobalts” video. Pati izglītojošā programma iekļauj priekšlasījumu par kobalta vēsturi un praktisku nodarbību, tai jāpiesakās kā atsevišķam pakalpojumam. Svētdienā, 30.oktobrī ieeja Rīgas Porcelāna muzejā būs bez maksas.

Apmeklētājiem pieejama Muzeja pamatekspozīcija – tajā atspoguļota porcelāna rūpnieciskā māksla un dažādie ar to saistītie aspekti Latvijā laikā no 19.gs otrās puses līdz 21.gs.

Savukārt Muzeja izstāžu telpā līdz 2022.gada 11.decembrim skatāma mākslinieces Solvitas Zāles personālizstāde “Sarunas pie kafijas”; tajā eksponēti autores jaunākie darbi, kā arī neliela mākslinieces agrāko darbu retrospekcija Muzeja pirmajā stāvā, kases zonā.

Muzejs atvērts no otrdienas līdz svētdienai no pl. 11.00 līdz 18.00.

Izglītojošajai programmai “Kobalts” obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 26406354 / +371 67181296 vai e-pastu [email protected].

Pielikumā publicitātes attēli:

01- Foto no izglītojošās programmas “Kobalts”

02- Dekoratīvu šķīvju “Īrisi” un “Rozes” fragments. Formas un zemglazūras kobalta apgleznojuma autore Zina Elste. Autordarbs, izgatavots Rīgas Porcelāna rūpnīcā. 1974. Foto: Gvido Kajons.

Leave a Comment