RSU Karjeras centrs aicina studentus pieteikties radošuma darbnīcai

Vai radošums piemīt tikai māksliniekiem? Vai radošas idejas atnāk tikai tad, ja mūs apciemo mūza? Vai un kā students parastais var kļūt radošs?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par radošuma izmantošanu gan studiju procesā, gan plānojot karjeru, varēs uzzināt Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Karjeras centra organizētajā darbnīcā “110% radošs students”, kas notiks piektdien, 30.septembrī no plkst.15.00 līdz 17.30 RSU Studentu mājā, Palasta ielā 3, Rīgā.

Darbnīca ievadīs jauno profesionāļu biznesa iespēju festivālu Icebreakers ’22, kura tēma šogad ir “Misija: radīt” un galvenie akcenti tiek likti uz individuālo radošumu un jaunu inovāciju radīšanu. Pieteikties darbnīcai aicināti visu augstskolu studenti. Pasākums ir bezmaksas, pieteikšanās pa e-pastu: [email protected], norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Radošuma darbnīcā RSU Karjeras centra izaugsmes veicinātāja Andra Strautiņa un konsultante psiholoģe Laura Freimane sniegs teorētisku ieskatu radošuma jēdzienā un mītoa, kam sekos diskusija un individuāli, kā arī grupās veicami radošuma uzdevumi. Studenti darbnīcā varēs pārbaudīt savu radošuma līmeni un gūt iedvesmu saskatīt savu radošo potenciālu. Darbnīcas dalībnieki iepazīsies ar radošām metodēm un veidiem, kā risināt problēmas, kā izpaust savu radošumu un reflektēt par savām izjūtām, piedzīvojot spontanitāti radošajās aktivitātēs.

“Radošums ir jaunu, atbilstošu ideju, procesu vai produktu radīšana un var izpausties dažādās jomās, piemēram, zinātnē, mākslā, izglītībā, uzņēmējdarbībā, ikdienas dzīvē un citur. Tā rezultātā rodas jaunas idejas vai risinājumi, kas vienlaikus ir noderīgi reālajā pasaulē,” uzsver RSU Karjeras centra vadītāja Baiba Prauliņa. “Radošums ir viena no 21.gadsimta prasmēm, kas ir nepieciešama jebkuram profesionālim, lai spētu radīt risinājumus strauji mainīgajā pasaulē, pielāgoties apstākļiem, savienot šķietami nesavienojamas lietas, radīt inovācijas gan studiju, gan darba vidē. Tostarp jaunrade ir būtiska arī akadēmiskā godīguma ievērošanai, radot oriģinālus pētījumus,” norāda Karjeras centra vadītāja.

RSU Karjeras centrs sniedz atbalstu RSU studentiem un absolventiem, kā arī skolēniem dažādos ar profesionālo un karjeras izaugsmi saistītos jautājumos, tostarp palīdzot apgūt prasmes, kas vajadzīgas jauniešiem darba tirgū. Festivālā Icebreakers’22 RSU Karjeras centrs piedalās jau otro gadu.

Festivālā Icebreakers’22 piedalīsies arī RSU studentu medija Skaļāk! komanda, organizējot diskusiju par radošuma krīzi. Jaunieši runās par to, kā apvienot studijas ar radošo darbu studentu medijā un kā pārvarēt ideju krīzi saspringtos brīžos.

Leave a Comment